20 / 04 / 2024

Sign of the City Awards için başvurular başladı!

Sign of the City Awards için başvurular başladı!

İş birliği yaptığı kurum ve kuruluşlarla bu yıl gücünü yükselten Sign of the City Awards (SotCA) için başvuruları başladı. Sign of the City Awards’a son başvuru tarihi ise 4 Ekim olarak açıklandı.



İş birliği yaptığı kurum ve kuruluşlarla bu yıl gücünü daha da yükselten Sign of the City Awards (SotCA) için başvuruları başladı. Hürriyet tarafından gayrimenkul sektörünün tüm paydaşlarını aynı çatı altında bir araya getiren Sign of the City Awards’a son başvuru tarihi ise 4 Ekim olarak açıklandı.

Tören 11 Aralık’ta

Yarışmanın kategorileri bu yıl yenilenirken, yeni bir kategori olarak ‘En Yeşil Mahalle’ eklendi. SotCA’da bu yıl da süren ve tamamlanmış projeler, ‘En iyi Konut Projeleri’, ‘En İyi Ticari Projeler’, ‘En İyi Hizmet Yapıları’, ‘Kent ve Mimarlık’, ‘Etkileşim, İletişim ve Yönetim’ olmak üzere 5 ana kategori üzerinde yarışılacak. Kamunun projeleri de yarışma kapsamında değerlendirilebilecek. SotCA, bu yıl sektörün prestijli konferansı RE360 ile gücünü birleştirdi. Sign Of The City 2019 ödül töreni, Alkaş’ın gerçekleştirdiği RE360 Gayrimenkul Buluşması kapsamında 11 Aralık’ta yapılacak.

İş dünyasının radarında

Sign of the City Awards, İstanbul,  Ankara  ve İzmir’de ticaret odalarının da desteğiyle hayata geçiriliyor. SOTCA organizasyon komitesinin de düzenleneceği ‘Ticaret Odası Buluşmaları’nın ilki İstanbul Ticaret Odası’nda gerçekleşti.

İTO’nun mevcut 427 bin üyesinin 100 bine yakınının gayrimenkul sektörü ile sektör ve tedarikçilerinden meydana geldiğini söyleyen İTO Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Köç, “Sign of the City Awards’u önemsiyoruz. Yarışmanın jürisinde yer almak bizi heyecanlandırıyor. Özellikle bu dönemde iki konu üzerinde yoğunlaşıyoruz: İlki sektörle ilgili mevzuat ve düzenlemeler. Bunlara yönelik katkı sağlamak bizim için önemli. İkincisi de yurt dışı gayrimenkul satışına destek. Bu amaçla 15 yıldır ülkemizde oluşan müşavirlik ve proje birikimlerinin yurt dışına pazarlanması ve yine müteahhitlik alanındaki çalışmaları yurt dışına taşımak konusunda da çabalar veriyoruz” açıklamasında bulundu.

SotCA’nın dev jürisi

Jüri Eş Başkanları: Yüksek Mimar ve Kent Tasarımcısı Prof. Dr. Güzin Konuk ve  World Architecture Community Kurucu Başkanı  Prof. Dr. Suha Özkan.

Jüri Üyeleri; Ali Faruk Göksu (Kentsel Strateji Kurucu Ortağı), Ali Pamir (Pamir & Soyuer Yönetim Kurulu Başkanı), Altan Elmas (KONUTDER Başkanı), Avi Alkaş (JLL Ülke Başkanı), Aytek İtez (Türk Serbest Mimarlar Derneği Üyesi), Ayşe Hasol Erktin (Mimar, MDS), Ferdi Erdoğan (Türkiye İMSAD Başkanı), Feyzullah Yetgin (GYODER Yönetim Kurulu Başkanı), Füsun Yılmaz Phillipson (GYODER Yönetim Kurulu Üyesi), Haluk Sur (Forum İstanbul 2023 Düşünce Platformu İcra Kurulu Başkanı), Hüseyin Arslan (Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili), Doç. Dr. Lale Özgenel (ODTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi), Makbule Yönel Maya (TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş Genel Müdürü), Nazmi Durbakayım (İNDER Başkanı), Neşet Birlik (İzmir Ticaret Odası Emlak Komite Başkanı), Nuh Acar (Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi), Önder Kaya (Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı), Yakup Köç (İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi) Zafer Baysal (ULI Türkiye Başkanı).


Geri Dön