26 / 04 / 2024

Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı kaderine terk edildi!

Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı kaderine terk edildi!

Ankara'da çok katlı otopark sorunu yaşanıyor. Vatandaşların “Acilen hizmete geri açılması gerek” dediği Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı kaderine terk edildi.



Araçlarını yol kenarlarına ve kaldırımlara park etmek zorunda kalanlar trafik cezalarından, esnaf da müşterinin gelmemesinden dert yanan vatandaşlar, “Acilen hizmete geri açılması gerek” dedi. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, hizmete açıldıktan bir yıl sonra işletmecisinin ruhsatı olmadığı nedeniyle yeniden kapatılan bin 200 araç kapasiteli Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı kaderine terk edildi. Ağustos'tan beri girişi beton bariyerle kapalı olan otopark atıl hale gelip, kentte otopark sorunu yaşanmaya başlandı. Araçlarını park edecek yer bulamayan vatandaşlar ile binanın zemin katındaki çarşı esnafı, parkın yasak olduğu yol kenarlarını ve kaldırımları otopark gibi kullanmaya başladı.

İlçelerdeki özel otoparkların da yetersiz kaldığını belirten vatandaşlar, “Kaldırımı işgal etmeye mecbur bırakılıyoruz. Şehrin merkezinde aracımızı park edeceğimiz hiçbir yer yok. Trafik ekipleri zaman zaman denetim yapıp, ceza yazıyor ama başka çaremiz olmadığından yol kenarına bırakmaya devam ediyoruz. Otoparkın acilen hizmete geri açılması gerek” diyerek isyan etti. Çarşı esnafları ise şu açıklamalarda bulundu:

“Bir yıl bakım yapılmasını bekledik. Sonra açtılar, ‘her şey yoluna girdi’ diye düşünürken tekrar kapattılar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Dükkânlarımız çarşının içinde olduğundan mecbur araçlarımızı otoparkın çevresine bırakıyoruz. Esnaf olduğumuzu belirten çarşı kartlarımızı da arabaların üzerine bırakıyoruz ama çare olmuyor. Haftada 2-3 defa trafik cezası kesiliyor, arabalarımız çekiliyor. Toptancı araçlarını park edecek yer bulamıyoruz bazen.”

Diğer yönden otoparkın kapalı ve bakımsız olması nedeniyle işlerinin de düştüğünü söyleyen esnaflar, “Önceden 72 dükkân vardı ama beş yıl önce yarısını yıktılar. Şimdi 36 dükkân kaldık şimdi ve yıkımın gerçekleştiği bölüm kendi haline bırakıldığından işler kesildi. Artık kimse buraya gelip de alışveriş yapmıyor” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla 2016’da Çankaya Belediyesi’nden Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı, bakım çalışmaları nedeniyle kapatılmıştı. Bir yıl kapalı kaldıktan sonra Temmuz 2017’de yeniden hizmete açılan otopark, işletmeci vakfın ruhsatı olmadığı nedeniyle geçtiğimiz Ağustos ayında yeniden kapatıldı.


Geri Dön