19 / 04 / 2024

Siirt Bayraktepe Köyü’nde 2 katlı kerpiç ev çöktü!

Siirt Bayraktepe Köyü’nde 2 katlı kerpiç ev çöktü!

Siirt’in Bayraktepe Köyü’nde 10 kişilik bir ailenin yaşadığı 2 katlı kerpiç ev, aşırı yağmura dayanamayarak çöktü. Enkaz altında kalan Zeki Güneş, eşi Ayten Güneş ile 12 yaşındaki kızları Şeyma Güneş hayatını kaybetti. Çiftin iki çocuğu ise sağ kurtarıldı



Siirt'te kerpiç evin çökmesi sonucu aynı aileden 3 kişi öldü, 2 kişi ise yaralandı. Yerleşim yerine uzak bölgede olan merkez Bayraktepe Köyü'nde 10 kişilik Güneş Ailesi'nin yaşadığı mağara üzerine inşa edilen 2 katlı kerpiç ev, dün sabah saatlerinde çöktü. Gürültüyü duyar duymaz sokağa fırlayan köylüler, durumu hemen yetkililere bildirdi.

İhbarın ardından köye jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi. Kısa sürede köye ulaşan AFAD ekipleri, kazma küreklerle kendilerine yardımcı olan köylülerin de desteğiyle Zeki Güneş (47), eşi Ayten Güneş (35) ve çocukları Şeyma Güneş'in (12) cesetlerini enkaz altından çıkardı.

YAĞMURA DAYANAMADI

Çiftin 2 ve 4 yaşlarındaki erkek çocukları ise yaralı olarak kurtarıldı. Ailenin 5 ferdi ise şans eseri yara almadan kurtulurken, ahırdaki çok sayıda küçük baş hayvan ise telef oldu. Göçükte yaralanan 2 çocuk, sağlık ekiplerinin ilk müdahalenin ardından ambulansla Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çocukların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yerleşim yerine uzak bölgede olan ve mağaranın üzerine yapıldığı tespit edilen kerpiç evin, gece boyunca yağan yağmur nedeniyle çöktüğü tahmin ediliyor.


Geri Dön