16 / 04 / 2024

Şile Liman Yenileme Projesi'nde deplase çalışmaları başladı!

Şile Liman Yenileme Projesi'nde deplase çalışmaları başladı!

Şile Belediyesi, kültür merkezi, spor merkezi, Kumbaba Motel ve Modelleme Merkezi ile kent meydanı, Ağva sahil düzenleme ve liman yenileme projeleri gibi üç dev projeyi hayata geçiriyor.



Şile Belediyesi Kültür Merkezi, Spor Merkezi, Kumbaba Motel ve Modelleme Merkezi ile Kent Meydanı, Ağva Sahil Düzenleme ve Liman Yenileme projeleri gibi üç dev projeyi hayata geçiriyor. Liman Yenileme Projesi kapsamında deniz üzerinde gerçekleştirilen çalışmaların sonuna gelinirken 90’lı yıllarda yapılan dolgu alanı üzerinde de çalışmalara başlandı. Üst yapının yenilenip modernleşmesi ile birlikte alt yapıya da büyük önem veriyoruz, Şile’nin kanalizasyon ana kolektör hattının deplase çalışmalarına başladı.


Kanalizasyon ana kolektör hattının yenileme çalışması ile Şile kanalizasyon hattının arıtma tesisine giden en büyük ve ana hattı geliştirilerek yenileniyor. Şile’nin geleceği için yağmur suyu hatlarının yenilenmesi, sellere ve taşkınlara karşı önlemlerin arttırılması ile alt yapı çalışmalarını büyük oranda tamamlarken deplase çalışması ile de Şile için ileriye dönük önemli bir uygulamaya imza atmış oluyor.


DOLGU ALANI AYAĞA KALKIYOR


Deplase çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Şile’mizin dev projelerinden Liman Yenileme projesi son şekline doğru adım atacak. Alt yapı çalışmalarının bitimi ile proje kapsamında bulunan yol ve otopark çalışmalarına geçilecek. Şile için büyük bir değişime neden olacak olan Kent Meydanı ve Liman yenileme projesi ile dört mevsim yaşanabilir bir Şile için, sosyal yaşam alanları desteklenecek ve otopark sorununa çözüm sağlanacak.


DÖRT MEVSİM ŞİLE!


Şile, İstanbul genelinde yapılan projelerle dikkatleri üzerine çekerken projeler hakkında konuşan Belediye Başkanı Can Tabakoğlu; “Biz Şile için hayal ettik hayallerimizi gerçekleştirmek için de var gücümüzle çalışıyoruz. Daima ileri sloganı ile çıkmış olduğumuz bu yolculukta 800 kilometrekare alana sahip ilçemizin alt yapı ve yol çalışmalarını tamamladık. Her mahallemizin alt yapısını tamamlayıp, yollarını asfaltladık, doğal gazı ayaklarına kadar götürdük. Şimdi sırada ise üst yapı var… Artık Dört Mevsim Şile diyoruz. Bu hayalimiz için uğraşıyoruz. Şile genelinde daha önce 750 kişilik tiyatro salonu, sinema salonu, Nikah salonu bulunan Avrupa yakasının en modern Kültür Merkezi tamamlayıp, iki yarı olimpik yüzme havuzuna sahip spor merkezimiz ve Kumbaba motel ve modelleme merkezimizin de çalışmalarında sona geldik. Şimdi ise Ağva ile birlikte 75 milyonluk yatırımla 3 dev projemizin çalışmalarına devam ediyoruz. Liman Yenileme ve Rekreasyon Projesi ile Şile Limanımızı gerek yat marina gerek balıkçı barınağı olarak çift yönlü kullanacağız. 90’lı yıllarda doldurulan ve üzerinde bir çalışma yapılamayan dolgu alanı ise parklar, restoranlar, yürüyüş yolları, bisiklet yolları ile desteklenerek sadece yaz aylarında değil dört mevsim kullanılabilir bir alan haline gelecek. Tüm projelerimizin bitimi ile de Şile hem ulaşım konforuna kavuşmuş hem de hemşehrilerimizin her mevsim sıkılmadan vakitlerini geçirebileceği bir şehir olacak.” sözleri ile konuşmalarını tamamladı.



Şile Belediyesi



Geri Dön