26 / 04 / 2024

Silivri KİPTAŞ arazisine 12 kat izin!

Silivri KİPTAŞ arazisine 12 kat izin!

İstanbul Silivri’de, Büyükşehir Belediyesi şirketi KİPTAŞ tapusunu aldığı 173 bin metrekare arazinin imar planını değiştirdi. Kat sınırı 2'den 12 kata çıkarıldı. 



Gazete Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'ın haberine göre; İstanbul'un Silivri ilçesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden KİPTAŞ’ın 4 Nisan 2017’de tapusunu aldığı 173 bin 607 metrekarelik arazinin imar durumu Eylül ayında değiştirildi. 

 

Silivri KİPTAŞ arazisine 12 kat izin!

 

Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi’nde yer alan parseldeki 2 kat sınırı, İBB Meclisi’nde plan değişikliği ile 12 kata yükseltildi. Emsal de 0.45’ten 1.10’a çıkarılarak toplam inşaat alanı 79 bin metrekare artırılmış oldu. CHP grubu 16 Aralık’ta askıdan inecek karara itiraz etti, mahkemeye gidiyor. Silivri Belediyesi de kararın iptali için imza kampanyası başlattı.

 

5 AY SONRA PLAN DEĞİŞTİ

Silivri KİPTAŞ arazisine 12 kat izin!


Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, arazinin imar sürecini şöyle anlattı: “12 kat inşaat izni verilen alan verimli bir tarım arazisi. Uzun yıllar ayçiçeği ekilmiş, halihazırda da bir bölümünde hayvanlar otluyor. Bu arazi, 2009’a kadar tamamen tarla. Bu tarihten sonra ise düşük yoğunluklu 2 kat izni verildi. Özel mülkiyet olan arazinin KİPTAŞ’a geçtikten birkaç ay sonra imar planı değiştirildi, 12 kata kadar inşaatın önü açıldı ve toplu konut sahasına dönüştürülecek'' dedi.


Geri Dön