26 / 04 / 2024

İBB'den 'Silivri’de tarlaya 12 kat imar' haberine yanıt!

İBB'den 'Silivri’de tarlaya 12 kat imar' haberine yanıt!

İBB'den "Silivri’de ekili tarlaya 12 kat imar" haberine yanıt geldi. İBB, "12 katlı binalar yapılması söz konusu değil. 6-8 kat yapılacak" şeklinde açıklama yaptı.



Habertürk Gazetesi'nden Esra Boğazlıyan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı habere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) açıklama geldi.Boğazlıyan haberinde, Silivri Piri Mehmet Paşa’da yeni ekilmiş tarlaya 12 kat imar izni verildiğini yazmıştı. 


Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 173 bin 607 metrekarelik araziyi Nisan 2017’de İBB iştiraklerinden KİPTAŞ satın almış, 5 ay sonra da İBB Meclisi’nde imar planı değiştirilerek 12 kat inşaata izin verilmişti. İBB "tarlaya 12 kat izni" haberine dair bir açıklama yaptı. 

 

İBB'nin açıklaması:
“Haberinizde bahsettiğiniz yer ayçiçeği tarlası değil imarlı bir alandır. KİPTAŞ burada kâr amacı gütmeksizin dar gelirli vatandaşlarımıza konut yapacaktır. 12 katlı binalar yapılması söz konusu değildir. Projenin 6-8 kat olması planlanmakta olup nihai durum proje sürecinde değerlendirilecektir. KİPTAŞ, sosyal konut projelerinde sosyal faydayı önemsemekte, kâr amacı gütmemektedir. Silivri Projesi KİPTAŞ’ın sosyal konut üretimi kapsamında geliştirdiği bir projedir. Geliştirdiği sosyal konut projelerinde amaç; hiç evi olmayan ve İstanbul’da ikâmet eden dar gelirli vatandaşlarımızı kira öder gibi ev sahibi yapmaktır. Sosyal konut kapsamında yaptığımız bundan önceki projelerimize on binlerce başvuru olmuştur. Ayrıca tüm bu arazi içinde sadece konut inşaatı yapılmayacak. Sosyal donatı alanları, okul, sağlık ocağı, cami, çocuk oyun alanları ve yeşil alanlar da projeye dahil...”

 

Silivri KİPTAŞ arazisine 12 kat izin!

 

 


Geri Dön