29 / 03 / 2024

Silivri Tiyatro Binası'nda sona gelindi!

Silivri Tiyatro Binası'nda sona gelindi!

Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu’ndan sonra aynı parsel üzerinde bulunan tarihi yoğurthane binalarında da aslına uygun şekilde restorasyon çalışması başlatan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçeye Tiyatro Salonu kazandıracak.




Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu’ndan sonra aynı parsel üzerinde bulunan tarihi yoğurthane binalarında da aslına uygun şekilde restorasyon çalışması başlatan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçeye Tiyatro Salonu kazandıracak. Yaşar Kemal Sergi Salonu yanında yapımı devam eden salonda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kültür Sokağı tamamlandığında; Yaşar Kemal Sergi Salonu, Tiyatro Salonu, Şehir Müzesi ve Fuaye Salonu’nda oluşan kültür yapıları ilçe merkezinde sosyal ve kültürel canlılık yaratacak.


TİYATRO BİNASINDA NELER YAPILACAK?


Restorasyon projesi tarihi dokusuna uygun olarak yapılan Silivri Belediyesi Tiyatro Salonu toplam 266 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Tek kat üzerine yapılan salon 160 kişi kapasiteli olacak. Çalışmaları tüm hızıyla devam eden Tiyatro Salonu’nun yılbaşına kadar tamamlanarak, 2016 yılının ilk haftalarında da açılışının yapılması planlanıyor.



Silivri Belediyesi


Geri Dön