24 / 04 / 2024

Şimdi ev almanın tam zamanı!

Şimdi ev almanın tam zamanı!

Ev sahibi olmak isteyenlere bu aylar fırsat dönemi oldu. Vatandaşlar KDV ve tapu indiriminden yararlanırken, düşük faizlerle konut kredisi çekerek ev alabiliyor. 



Artan inşaat maliyetlerine rağmen konut fiyatlarının artmadığı şu dönem konut alıcılarına fırsatlar sunuyor. Konut fiyatlarının yanı sıra KDV ve tapu harcı indiriminin 31 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecek olması ve konut kredisi faiz oranlarının 1,28'lere gerilemesi “Şimdi ev almanın tam zamanı’ dedirtiyor. 

Özellikle oturum amaçlı ev almak isteyenlerin bu dönemi kaçırmaması gerekiyor. Konut üreticileri, yükselen döviz kuru ve faize paralel olarak artış gösteren  inşaat maliyetlerinin henüz konut fiyatlarına yansımadığını söylüyor. 

TAPU HARCI VE KDV'DE İNDİRİME DEVAM

2017 yılının Mayıs ayından beri uygulanan tapu harcı indirimi ve KDV indiriminin bugün sona ermesi gerekiyordu. Ancak Cumhurbaşkanlığı kararına göre süre 31 Aralık 2019'a kadar uzatıldı. Buna göre, 500 bin TL'lik bir gayrimenkulde alıcı KDV indiriminden 50 bin TL, tapu harcı indiriminden ise 2 bin 500 TL kazanç sağlıyor. 

Tapu harcı ve KDV indirimi 31 Aralık 2019'a kadar uzatıldı!

FAİZLER DÜŞTÜ

Ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlara bir müjde de bankalardan geldi. Ziraat Bankası ve Vakıfbank kredi faiz oranlarını yüzde 1,28'e kadar düşürdü. Buna göre; 200 bin TL'lik konut kredisi kullanan bir vatandaş, aylık 3 bin 270 TL'lik ödemeyle 120 ay vade seçeneğiyle kredi kullanabiliyor. 

Konut kredi faizlerindeki düşüş hızlanıyor!

Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com


Geri Dön