19 / 04 / 2024

Sinan Aygün'den Mansur Yavaş'a sert cevap! 

Sinan Aygün'den Mansur Yavaş'a sert cevap! 

Togo İkiz Kuleleri ile ilgili açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a,  İş insanı Sinan Aygün'den cevap geldi...



Mansur Yavaş; "Togo İkiz Kulelerini yıkacağım, sürenin dolmasını bekliyorum" diye açıklamalarda bulunmuştu. Bunun üzerine İş insanı Sinan Aygün; "Dağ başı mı burası? İyi o zaman, al kazmayı gel yık." açıklaması geldi.

Sabah'ta yer alan habere göre; 25 milyon liralık rüşvetirtikap skandalıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın açtığı soruşturma çerçevesinde CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ifade vermesi için tebligat yapıldı. Mansur Yavaş, önümüzdeki bir kaç gün içinde Mülkiye müfettişlerine rüşvet ve irtikap olayına ilişkin olayla ilgili ifade verecek. Bu arada "Togo İkiz Kulelerini yıkacağım, sürenin dolmasını bekliyorum" diyen Yavaş'a, inşaatı yapan İş insanı Sinan Aygün, "Dağ başı mı burası? İyi o zaman, al kazmayı gel yık. Türkiye hukuk devleti. Ruhsatı veren sizsiniz. Ben kendi kafama göre işlem yapmadım" dedi.

Geçen hafta tebligat yapılarak bilgilendirilen Yavaş, önümüzdeki günlerde Mülkiye müfettişlerine ifade verecek. Bu arada Mülkiye müfettişlerinin rüşvetirtikap olayına ilişkin bilgi, belge toplama ve ifade alma işlemleri de devam ediyor. Mülkiye müfettişlerinin idari soruşturmayı en kısa zamanda tamamlaması bekleniyor. Soruşturma sonucuna göre Yavaş hakkında idari işlem uygulanabilecek. Açılan davayı etkilemek içini hakkında soruşturma açılan belediye başkanları görevden alınabiliyor. İş insanı Sinan Aygün'nün Yavaş ve Belediye Meclis üyeleriyle ilgili suç duyurusuna ilişkin soruşturma da devam ediyor. Bu soruşturma sonucuna göre Mansur Yavaş ve Belediye Meclis üyeleri hakkında rüşvet-irtikap davası açılacak.

SİNAN AYGÜN MEYDAN OKUDU

Öte yandan önceki gün, Togo İkiz Kulelerini verilen sürenin dolmasının ardından yıkacağını dile getiren Yavaş'a cevap veren Aygün, "Yıkım konusunda dün itirazımızı yaptık. İnşaatın yıkılması için yargı kararı gerekiyor. Yargıdan şu ana kadar herhangi bir ruhsat iptali kararı gelmedi. Ne mahkeme ne de belediye ruhsatı iptal etmedi" diye konuştu. Ruhsatı Büyükşehir Belediyesi'nin verdiğini hatırlatan Aygün, binanın yıkılması için yasal hiç bir şartın oluşmadığını söyleyerek, "Dağ başı mı burası? İyi o zaman, al kazmayı gel yık. Burası hukuk devleti. Danıştay'ın kararları var. Ruhsatı veren sizsiniz, ben kendi kafama göre işlem yapmadım" diye konuştu.

Mansur Yavaş: TOGO'nun yıkımı için başvuru yapacağız!


 


Geri Dön