17 / 04 / 2024

Sinan Çetin’in Büyükada’daki villasında yıkım kararı!

Sinan Çetin’in Büyükada’daki villasında yıkım kararı!

Büyükada Meşrutiyet Mahallesi’nde bin 278 metrekarelik denize sıfır parsel üzerinde yer alan bitişik nizam iki tripleks villadan birinin sahibi olan yönetmen Sinan Çetin’in rıhtıma yaptırdığı setin usulsüz olduğu öğrenildi ve set için yıkım kararı alındı...



Yönetmen Sinan Çetin’in, Büyükada Meşrutiyet Mahallesi’nde bin 278 metrekarelik denize sıfır parsel üzerinde bir tripleks villası bulunuyor. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Çetin'in evinin önünde bulunan ve hazineye ait olan 140 metrekarelik rıhtım bölümüne rüzgar ve dalgalara karşı önlem olarak kaçak yaptırdığı 15 metrekarelik blokaj, vatandaşlar tarafından şikayet edildi. Adalar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerinin aktardıklarına göre, şikayetler üzerine Anadolu Yakası Milli Emlak Daire Başkanlığı, Adalar Kaymakamlığı'na yazı yazarak taşınmaz üzerinde kıyıya girişi engelleyecek şekilde yapılan duvar, çit, set ve benzeri yapıların yıkımı ve tahliyesini talep etti. Kaymakamlık, yıkım ve tahliye için Adalar Belediyesi'nden destek istedi.

4 MAYIS'TA YIKIMA GİDİLDİ

Adalar Belediyesi de yıkım ekibi ve zabıta ile 4 Mayıs günü yıkımı gerçekleştirmek için ünlü yönetmenin evine gitti. Çetin'in evinin bulunduğu parselin önündeki hazine arazisi ile yan parselde yine hazineye ait olan arazi arasındaki 30-40 yıllık duvar yıkıldı. Çetin tarafından yaptırılan 15 metrekarelik setin yıkımı ise deniz tarafından yapılması gerektiği için karşılaşılan teknik sebepler dolayısıyla yapılamadı. Yakımın önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi. Yetkililer “Kendisine ait olmayan rıhtımın önünde, sağlamlaştırmak için dalgalara karşı bir blokaj yaptırmış. Adalar Belediyesi olarak kaymakamlığa bu konuda yazı yazarak bildirimde bulunmuştuk. Şu an blokaj ve eski duvar için yıkım kararı verildi” ifadeler kullandı.

Sinan Çetin’in Büyükada’daki villasında yıkım kararı!

İMARA AYKIRILIK İDDİALARI

Yetkililer, Sinan Çetin'in villasının imara aykırı inşaatı ve denize ulaşan yolu duvar örerek kapattığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yetkililer, Çetin'in birkaç yıl önce kendi evinde imara aykırı bazı uygulamalar yaptığını, Adalar Belediyesi'nin de yasal işlem başlatarak para cezası ve yıkım kararı verdiğini belirttiler. Konuyla ilgili iki kez tutanak tutulduğu ve 3 kere de savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu ifade edilerek bu sürecin sonunda Çetin'in evindeki imara aykırılıkları giderdiği belirtildi.

“KOMŞUSU ÖZEL MÜLKÜNÜN KAPISINI KAPADI”

Duvar örme iddiasına ilişkin yetkililer, “Vatandaşın denize ulaştığı yolun duvar ile kapatılması söz konusu değil. Konu Sinan Çetin değil komşusu ile ilgili. Aynı parseldeki diğer evin sahibi, daha önce vatandaşların, kendi özel parselinden geçerek denize ulaşılmasına izin veriyordu.  Sonra bir sorun yaşanınca mülk sahibi kendi özel mülkünün kapısını kapattı. Özel mülkün kapısına belediyenin karışması mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Yılmaz Özdil'in villasındaki kaçak bölümler yıkılacak!


Geri Dön