24 / 04 / 2024

Sinan Öncel'den kira açıklaması!

Sinan Öncel'den kira açıklaması!

BMD Başkanı Sinan Öncel, koronavirüs salgını sebebiyle hazırlanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketine ilişkin açıklamalar yaptı. Öncel, cadde mağazalarından kira alınmayacağını belirtti...



Türkiye genelinde 384 marka ve 70 bin mağazayı temsil eden Birleşmiş Markalar Derneği'nin (BMD) Başkanı Sinan Öncel, corona virüs endişeleri sebebiyle son bir haftadır AVM ve cadde mağazalarında satışlarda yüzde 70 düşüş yaşandığını belirtti.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; online satışlarda ise ciro kaybını telafisinin mümkün olmadığını ifade eden Öncel, şu anda önceliklerinin çalışanlarının ücretlerinin ödenmesi olduğunu belirtti. Reuters’a yaptığı açıklamada Öncel, hafta başında mağazaların kapatılması yönünde üyelerine tavsiye kararı aldıklara dikkat çekerek, “Birinci önceliğimiz çalışanlarımızın ve vatandaşın sağlığı. Bunu hallettik. Şimdi istihdamı korumak, çalışanlarımızın ücretini vermenin peşindeyiz. Önceliğimiz bu” dedi. Öncel, salgın endişelerinin cadde ve AVM mağazalarındaki satışlara yansıması ile ilgili ise, “İşler son bir haftada yüzde 70 düzeyinde düşüş göstermiş durumda” şeklinde konuştu.

‘BİRKAÇ AY KİRA ALMAYACAKLAR’

Sinan Öncel, "Ücretlerin İşsizlik Fonu’ndan karşılanması yönünde isteklerimiz olacak. Ama devlet de tabi hangi isteği karşılayacak? Fonun yapısı, büyüklüğü itibarıyla bu mümkün mü bilemiyoruz. Hiç kimsenin zorunlu ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma düşmemesi için bütün işletmeler tedbirlerini şu anda alıyorlar" diye konuştu. 

Bir diğer konunun ise kira giderleri olduğunu aktaran Öncel, cadde mağazalarındaki birçok mal sahibinin kendilerini arayarak birkaç ay kira almayacaklarını söylediklerini, mal sahiplerinden destek gördüklerini belirtti.

Alışveriş merkezlerinin yaptığı “kiracılara kolaylık sağlama” açıklamasının ise nasıl bir destek içerdiği konusunda net olmadığını dile getiren Öncel, “Bütün paydaşlardan somut ifadelere ihtiyaç var. O yüzden net konuşulması gerek” ifadesini kullandı.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği, bugün yaptığı açıklamada, AVM’lerin kapatılması yönünde tavsiye kararı aldığını, kiracılara da gerekli kolaylığı sağlayacaklarını açıkladı. 

Sinan Öncel: Birlik ve dayanışma ruhu ile kira konusu sorun olmaktan çıkacak!
 


Geri Dön