24 / 04 / 2024

Sinop Boyabat YBO, VitrA ve Artema ile yenilendi!

Sinop Boyabat YBO, VitrA ve Artema ile yenilendi!

Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında, Sinop Boyabat YBO yenilendi. Çalışma ile okulda derslik ve pansiyon bölümlerindeki temizlik alanları ile yemekhaneyi kapsayan toplam bin 215 metrekarelik alan, VitrA ve Artema’nın ürünleriyle donatıldı.



Eczacıbaşı Topluluğu'nun, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle Yatılı Bölge Ortaokulları'nın (YBO) fiziksel koşullarını iyileştirmek hedefiyle yürüttüğü 'Eczacıbaşı Hijyen Projesi' kapsamında bir okul daha yenilendi. Sinop Boyabat Yaşar Topçu YBO, proje kapsamında yenilenen son okul oldu. Okulun tesisat altyapısının MEB tarafından onarılmasının ardından, derslik ve pansiyon bölümlerindeki temizlik alanları ile yemekhaneyi kapsayan toplam bin 215 metrekarelik alan, VitrA ve Artema'nın ürünleriyle yenilendi. Sağlıklı bir okula kavuşan Sinop Boyabat Yaşar Topçu YBO öğrencilerinin sevincini paylaşmak üzere bir tören düzenlendi. Törene, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah ve yerel yöneticiler katıldı.


SAĞLIKLI EĞİTİM HER ÇOCUĞUN HAKKI


Törende bir konuşma yapan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, çocukların sağlıklı, temiz, modern ortamlarda yaşamalarının ve eğitim görmelerinin en doğal hakları olduğunu söyledi. Eczacıbaşı, 2007 yılından bu yana devam eden Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında, öğrencilerin kullandığı banyo ve tuvaletlerde fiziksel koşulların iyileştirilmesine özen gösterdiklerini dile getirdi. Eczacıbaşı,“Proje kapsamında okula kazandırılan müzik odasının, öğrencilerimizin yeni beceriler kazanmalarına, hayata ve geleceğe farklı bir pencereden bakmalarına katkı sağlayacağını umuyoruz” diye konuştu.


Öğrencilere Neslihan sürprizi


Sinop'ta düzenlenen program kapsamında spor ve sanat dallarındaki başarılarıyla dikkat çeken Sinop Boyabat Yaşar Topçu YBO'da öğrencileri bir de sürpriz bekliyordu. Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı oyuncularından Neslihan Demir Güler ve diğer oyuncular, voleybolda çok sayıda il birinciliğine sahip öğrencilerle maç yapmak üzere Sinop'a geldi. Öğrencilerin kıyasıya rekabet ettiği maçta skor 14-14 iken, hakem iki tarafı da kazanan ilan ederek maçı bitirdi.


60 YBO hedefte



Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında, 2020 yılına kadar toplam 60 YBO'nun yenilenmesi hedefleniyor. Proje kapsamında 2015 sonuna kadar toplam 48 ilde 226 okulun 76 bin YBO öğrencisine Selpak kişisel hijyen eğitimi verildi. Proje ile okulların tesisat altyapısının MEB tarafından onarılmasının ardından, derslik ve pansiyon bölümlerindeki temizlik alanları ile yemekhaneyi kapsayan alanlar yenileniyor. Ayrıca okuldaki tuvalet ve banyolar için temizlik kağıdı desteğinde bulunuluyor.




Mesude DEMİRHAN/Yeni Şafak




Haber Özgür Düşünce Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Eczacıbaşı Grubu, Milli Eğitimle iş birliği yaparak, yatılı bölge okullarını yeniliyor. Grup çalışanları, çocuklara hijyen dersleri de veriyor.



Eczacıbaşı Topluluğu'nun, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) işbirliğiyle Yatılı Bölge Ortaokulları'nın (YBO) fiziksel koşullarını iyileştirmek hedefiyle yürüttüğü Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında bir okul daha yenilendi.


TEMİZLİK EĞİTİMİ


Sinop Yatılı Bölge İlköğretim Okulu tesisat altyapısının MEB tarafından onarılmasının ardından, derslik ve pansiyon bölümlerindeki temizlik alanları ile yemekhaneyi kapsayan alanlar, VitrA ve Artema'nın ürünleriyle yenilendi. 


İpek Kağıt markalarından Selpak, tüm öğrencilere kişisel hijyen ve tuvalet eğitimi verdi, okuldaki tuvalet ve banyolar için temizlik kağıdı desteğinde bulundu.  Topluluk kuruluşlarından Eczacıbaşı Girişim ve Eczacıbaşı Profesyonel temizlik ürünleriyle projeye katkı sağlarken, yine topluluk çalışanlarından oluşan Eczacıbaşı Gönüllüleri de okula bir müzik odası armağan etti. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, proje kapsamında 36 okula 54 bin 937 parça ürün temin edildiğini açıkladı. 


HEDEF 60 OKUL


Eczacıbaşı, toplam 60 okula daha ulaşmayı hedeflediklerini ve projeye 31,5 milyon lira bütçe ayırdıklarını söyledi. Eczacıbaşı, “Proje kapsamında okula kazandırılan müzik odasının, öğrencilerimizin yeni beceriler kazanmalarını, hayata ve geleceğe farklı bir pencereden bakmalarına katkı sağlayacağını umuyoruz” diye konuştu.


Avrupa şampiyonlarıyla voleybol oynadılar


Törende öğrencilere sürpriz yapan Eczacıbaşı Grubu, geçtiğimiz yıl Avrupa şampiyonu olan Eczacıbaşı Kadın Voleybol takımı oyuncularından Neslihan Demir Güler ve Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu'nu da Sinop'a getirdi. Sinop YBO'nun voleybol takımı öğrencileriyle maç yapan milli voleybolcular, öğrencilere keyifli dakikalar yaşattı.   




Özgür Düşünce 




Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Eczacıbaşı, 'Hijyen Projesi' kapsamında, Sinop'taki yatılı okulu da yeniledi. Böylece, 29 ilde 36 okulun ıslak alanları silbaştan yapıldı. 2020'ye kadar 60 okula ulaşacak Eczacıbaşı, program için 31.5 milyon lira ayırdı 


Eczacıbaşı Topluluğu'nun, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) işbirliğiyle Yatılı Bölge Oıtaokulları'nın (YBO) fiziksel koşullarını iyileştirmek hedefiyle yürüttüğü Eczacıbaşı Hijyen Projesi 36'ncı okula ulaştı. Projenin yeni adresi Sinop Boyabat Yaşar Topçu YBO oldu. Okulun derslik ve pansiyon bölümlerindeki temizlik alanları ile yemekhaneyi kapsayan 1215 metrekarelik alan, VitrA ve Artema ürünleriyle yenilendi. 

Eczacıbaşı Gönüllüleri de okula bir müzik odası armağan etti. Projeyle 2020 yılına kadar toplam 60 YBO'nun yenilenmesi hedefleniyor. Bu süreç için ayrılan miktar ise 31.5 milyon lira. 

Sanayi 4.0 vurgusu Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Sinop'ta düzenlenen törende yaptığı konuşmada Sanayi 4.0 vurgusu yaptı. Dördüncü sanayi devriminin dijital çağın kapılarını tamamen açacağını belirten Eczacıbaşı, "Bu da, bundan 10 sene sonra çocuklarımızın ihtiyaç duyacağı bilgi ve beceri setlerinin büyük ölçüde değişeceği anlamına geliyor. Eğer orta gelir tuzağına düşmeden büyümek istiyorsak, her şeyden önce insan kaynağımıza yatırım yapmalıyız. Başka bir deyişle, geleceğin beşeri sermayesi olan çocuklarımıza" dedi. 


Otel değil yatılı okul 


Eczacıbaşı Hijyen Projesi, 2007-2015 yılları arasında 29 ilde yaklaşık 17.200 öğrencisi bulunan 36 okulda yürütüldü. Yenileme çalışmaları kapsamında toplam 139.310 metrekare alanda, 54.937 parça ürün temin edildi. 


Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı oyuncularından Neslihan ve Gülden ile altyapı oyuncularından Mısra Aşçı ve Selmin Karahan, öğrencilerle maç yapmak üzere Sinop'a geldi. Öğrencilerin kazanmak için kıyasıya rekabet ettiği maçta skor 14-14 iken, hakem iki tarafı da kazanan ilan ederek maçı bitirdi. 




Yeni Yüzyıl


Geri Dön