19 / 04 / 2024

Sinop Boyabat'ta 13 dönümlük orman arazisinin imara açılmasına tepki!

Sinop Boyabat'ta 13 dönümlük orman arazisinin imara açılmasına tepki!

Sinop Boyabat Belediyesi Ağustos ayı ilk meclis toplantısında, ilçe emniyet müdürlüğü binası arkasında yer alan ve belediyeye ait 13 dönüm büyüklüğündeki ormanlık alanın imara açılması gündeme geldi.



Sinop Boyabat Belediyesi Ağustos ayı ilk meclis toplantısında, ilçe emniyet müdürlüğü binası arkasında yer alan ve belediyeye ait 13 dönüm büyüklüğündeki ormanlık alanın imara açılması gündeme geldi. Sözcü Gazetesi'nden İsmail Akduman'ın haberine göre; ormanlık alanın imara açılarak Emniyet Genel Müdürlüğüne yeni bina ve altında lokal yer alan lojman yapılması amacıyla devredileceği ifade ederek oylama gerçektirildi.

CHP ve İYİ partili meclis üyeleri yeni hizmet binası ve lojmanların başka bir yerde inşa edilebileceğine vurgu yaparak red oyu kullandı. Fakat AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla 13 dönüm büyüklüğündeki ormanlık alan imara açıldı.

Sinop Boyabat ta 13 dönümlük orman arazisinin imara açılmasına tepki!

EMNİYET BİNASI İÇİN DAHA UYGUN YERLER VAR

Belediye meclisinden çıkan kararla ilgili değerlendirmeler yapan İYİ Parti Boyabat İlçe Başkanı Mithat Mor, ormanlık alanın ilçenin tam ortasında olduğunu ve vatandaşların yürüyüş yaptığı ormanlık alanın imara açılmasına olan tepkisini dile getirdi. 

Yeni Emniyet Müdürlüğü binası yapılmasına karşı olmadıklarına dikkat çeken Mor, “Ülkenin güneyinde ormanlar yanarken, kuzeyde var olan ormanların yok edilmesini anlamak mümkün değil. Ormanları koruyalım diyorlar ama imara açıyorlar. Emniyetimizin yeni binaya ihtiyacı varsa, bu şehir dışında bir yere yapılabilir. Bu alan ilçemiz merkezinde kalan nadir ormanlık alanlardandır. Biz partimiz ve meclis grubumuz olarak bu bölgedeki ağaçların kesilmesini istemiyoruz ve sonuna kadar buna karşıyız” diye konuştu.

İlçede ağaçları kesmeden bina ve tesis yapılacak çok alan bulunduğunun altını çizen Mithat Mor, “Ülkemizde son günlerde çıkan ve canımızı, ciğerimizi yakan orman yangınlarıyla bir ağacın bile ne kadar önemli olduğu gerçeği bir kez daha anlaşılırken, bugün bu uygunsuz kararı almak oldukça mantık ve vicdan dışı bir harekettir. Aynı zamanda ilçemize ve tabiata yapılmış bir ihanettir. Biz kahramanca vatanımızı ve bizlerin güvenliğini savunan emniyet güçlerimiz için lojman veya tesis yapılmasına asla karşı değiliz. Fakat yer ve konum itibarıyla ormanlık olan bu alanda ağaç katliamı yapılarak bina inşa edilmesi kesinlikle uygun değildir, yanlıştır. Bu affedilemez bir hata ve ağaç kıyımıdır, hatta cinayettir. Boyabat’ta Emniyet Müdürlüğü yapılabilecek bir çok yer ve bina vardır. Bunlar değerlendirilebilir” dedi.

Antalya Muratpaşa'daki falezler imara mı açıldı?


Geri Dön