24 / 04 / 2024

Sinop Havalimanı 5 Şubat'ta yeniden uçuşa açılacak!

Sinop Havalimanı 5 Şubat'ta yeniden uçuşa açılacak!

Vali Yavuz Selim Köşger, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Sinop Havalimanı' nda pist uzatım çalışmaları nedeniyle ara verilen uçuşların 5 Şubat' ta yeniden başlayacağını bildirdi...



Vali Yavuz Selim Köşger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinop Havalimanı'nın, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ)  pist bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren hava trafiğine kapatıldığını hatırlattı.


Havalimanında çalışmaların 22 Ocak'ta tamamlanacağını ifade eden Köşger, şöyle konuştu:


"O tarihte THY, önceden olan bağlantıları, yarı yıl tatili ve yoğun dış hat seferleri olduğu için Sinop'a uçak ayıramıyor. İlk planda bu sebeple havalimanımız 5 Şubat 2014 tarihinde uçuşa açılacak ve THY'nin İstanbul-Sinop tarifeli uçak seferleri başlayacak. Valiliğimiz ve THY Genel Müdürlüğünce yapılan karşılıklı görüşmeler sonrasında alınan karar gereğince İstanbul-Sinop tarifeli uçak seferlerine 5 Şubat'ta başlanılacak. Tüm Sinoplu vatandaşlarımızın uzun süreden beri beklediği ve kamuoyunda da zaman zaman değişik yorumlara neden olan konu hakkında bu güzel müjdeyi vermekten son derece memnuniyet duymaktayız."


Köşger, THY uçak biletlerinin yarından itibaren her şey dahil 74 lira tanıtım fiyatlı olarak internet üzerinden satışa çıkarılacağını kaydetti.


AA


Geri Dön