20 / 04 / 2024

R’Estate Center, 1 Şubat’ta Astoria AVM’de açılıyor!

R’Estate Center, 1 Şubat’ta Astoria AVM’de açılıyor!

R’Estate Center, 1 Şubat’ta Astoria AVM ’de açılıyor. Merkezde inşaat firmaları ve bankaların standı olacak. R’Estate Center’da inşaat firmaları, bankalar ve sektörle ilgili sivil toplum kuruluşlarının stantları bulunacak




Türkiye’nin en büyük yerli zincir emlak markalarından TURYAP’ın Demos Fuarcılık ve ITCO işbirliğiyle gerçekleştirdiği R’Estate Center 1 Şubat 2014’te Astoria AVM’de açılıyor.



HER GÜN AÇIK


Yılın her günü açık olan bir emlak fuarı veya bir çeşit “emlak AVM’si” formatına sahip olan R’Estate Center’da inşaat firmaları, bankalar ve sektörle ilgili sivil toplum kuruluşlarının stantları bulunacak. Müteahhit firmaların proje maketleri ve belli ölçeklerdeki örnek dairelerinin sergileneceği R’Estate Center haftanın yedi günü 10.00-22.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.


TÜM PROJELER BİRARADA!


R’Estate Center konut yatırımcısına hemen tüm markalı konut projelerini semt semt gezmeden bir arada görme ve karşılaştırma yapma imkânı sunuyor. Yatırımcı ayrıca projeyi yerinde de görmek isterse, R’Estate Center’ın hizmetine sunduğu servis aracıyla şantiyeye de götürülüyor. Yatırımcı eğer halihazırda sahip olduğu gayrimenkulü satıp yeni bir ev almak isterse de Turyap acenteleri aracılığıyla, Türkiye’nin neresinde olursa olsun mülkünü satabiliyor.


“FUARLAR YETERSİZ”


Türkiye’de gerçekleştirilen gayrimenkul fuarlarının hemen tamamının çok yetersiz olduğunu ifade eden Turyap Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, “Yurtdışındaki fuarları da inceledik. Bu fuarlara Turyap olarak biz de katıldık. Her fuardan sonra ‘bir daha katılmayalım’ diyoruz ama katılmayınca da olmuyor. Fuarlar aslında her zaman bir nevi podyum, boy gösterme alanı olmuştur. Direkt satış yapmak zordur. İşte R’Estate Center projemizde biz bu ihtiyacı karşılayacağız” dedi.


FIRSAT GÜNLERİ OLACAK


Yaklaşık 5 bin metrekare büyüklüğünde bir kapalı alana sahip olan R’estate Center’da 100 firmanın en az 300 projesi yer alacak. Organizasyonda yaklaşık 10 bin konut ve ofis satışta olacak. Her ayın bir günü R’Estate Center’da açık artırmayla çok uygun fiyatlarla belli sayıda konut satışa sunulacak.


VATANDAŞ DA AÇABİLECEK


R’Estate Center, emlak almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek isteyen herkese açık olacak. İnşaat şirketleri gibi mülk sahipleri de stant kiralayabilecek. Kentsel dönüşüm bölgelerinde bulunan toplu konutlar ve siteler, binalarını müteahhitlere tanıtma fırsatı elde edecekler. Binasını dönüştürmek isteyen vatandaşın, müteahhit firmaya ulaşması kolaylaşacak. R’Estate Center’da stant kiralamanın bedeli ise metrekare başına aylık 200, yıllık 2.400 euro civarında.


LANSMANLAR DA BURADA


Sektörle ilgili çeşitli konferanslar, workshoplar ve seminerlerin de gerçekleştirileceği R’Estate Center’da ayrıca çocuk oyun alanı, basın merkezi gibi birimler de bulunacak. Yeni proje lansmanlarının da yapılması planlanan R’Estate Center’ın yayın organı ise Turyap’ın sektör dergisi Emlak Pazarı olacak. İngiltere ve Rusya gibi ülkelerden bazı inşaat firmalarının da stant kiralamak için başvuruda bulunduğu R’Estate Center, Astoria AVM’nin giriş üstü katında konumlanıyor


TÜKETİCİYİ DE KORUYACAK


Türkiye ve İstanbul’a yönelik emlak turizmi geliştirilmesi de düşünülen R’Estate Center’a yabancı geyrimenkul yatırımcısı da davet edilecek. Bu yatırımcılar R’Estate Center’dan ev almaları halinde masrafları firma tarafından karşılanacak. Ayrıca R’Estate Center’dan gayrimenkul alırken herhangi bir firma tarafından mağdur edilen vatandaşın hakkını da yine R’Estate Center arayacak.



AVM’deki firmalar


ŞİMDİDEN stantların yüzde 70’i kiralanan R’Estate Center’dan şu ana kadar Artaş-Aydınlı-Keleşoğlu Ortak Girişimi (Vadi İstanbul), Astaş, Babacan Yapı, Bak Yapı, Bay İnşaat, Beyaz İnşaat, Cathay Gayrimenkul, Çalık Holding, DD Mortgage, Dekar Yapı, Demir İnşaat, Dekon, Dumankaya, Ege Yapı, Finansbank, Garanti Koza, GGD, GHE, Gül Proje, GYODER, Halk GYO, Hasanoğlu İnşaat, HTS Akdeniz, İnanlar İnşaat, İNDER, İhlas Yapı, ING Bank, İş GYO, KİPTAŞ, Kuzu Grup, MM Proje, Polat Holding, Seba Holding, Sinpaş, Sur Yapı, Şua İnşaat, Tahincioğlu Gayrimenkul, Taş Bina, Teknik Yapı, TURYAP (Golfkent), Türkiye Finans, Özyurtlar İnşaat, Yeşil GYO, Yapı Kredi ve Yapı Endüstri Merkezi (YEM) yer kiralamış durumda. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  TOKİ  ve Emlak Konut GYO için de görüşmeler sürüyor.




Taraf



Geri Dön