28 / 03 / 2024

Sinpaş Ankara projeleriyle sosyal yaşamı hareketlendiriyor!

Sinpaş Ankara projeleriyle sosyal yaşamı hareketlendiriyor!

Sinpaş, Ankara'nın Çankaya Oran bölgesinde 1 milyon 850 bin metrekarelik alan üzerinde inşa ettiği Altınoran ve Marin Ankara projelerinde başkentlilerin sosyal yaşamını hareketlendiriyor.



Sinpaş, Ankara'nın Çankaya Oran bölgesinde 1 milyon 850 bin metrekarelik alan üzerinde inşa ettiği Altınoran ve Marin  Ankara  projelerinde başkentlilerin sosyal yaşamını hareketlendiriyor. 


Sinpaş Yapı, tüm etapları tamamlandığında 12 bin konutluk dev bir projeye dönüşecek Altınoran ve Marin Ankara'da Türkiye'de ilk olan birçok uygulamalara imza attı. Bugüne kadar daha çok daha ticari alanlarda ya da ormanlık alanlarda ayrı ayrı gördüğümüz spor ve eğlenceyle ilgili birçok özelliği konut projesinde topladı. Sinpaş, sadece projelerin eğlence ve spor içerikli sosyal yaşam alanlarına 150 milyon liranın üzerinde harcama yaptı. Projenin ayrışan özellikleri içinde; ulaşım sağlayan teleferik, özel eğitmenler eşliğinde hizmet verecek macera parkı, kayak pisti, buz pateni pisti, profesyonel futbol sahaları, doğa sporları, bitki bahçeleri, yürüyüş ve koşu parkurları, farklı temalı çocuk oyun alanları gibi birçok yenilik bulunuyor.


5 bin konut bitti, 1000 aile taşındı


1 milyon 850 bin metrekare alan üzerinde Türkiye'nin en büyük konut yerleşkesini inşa ettiklerini aktaran Sinpaş Holding İştiraki Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, tüm etaplar tamamlandığında bölgede 12 bin konutun olacağını söyledi. Şu anda 5 bin konutun bittiğini ifade eden Çelik, "1000 aile taşınarak yaşamaya başladı" dedi. Çelik, Altınoran projesinde metrekare başına 2 bin 500 ile 2700 TL arasında bir rakamla satışa çıktıklarını 2.5 yılda ise projenin yüzde 80 prim yaparak 4 bin 500 TL seviyesine çıktığını söyledi. 2016 yılında ise metrekare fiyatlarının 5 bin TL'ler seviyesine gelmesini beklediklerini aktaran Çelik, "Yer verdiğimiz alanlarla sosyal yaşama bu kadar vurgu yapan ve zengin tutan bir proje Ankara'da yok. Hatta Ankara'nın sosyal yaşamında bu kadar zenginlik yok. İngiltereli bir firmanın yaptığı malzeme ile Ankara'da 250 metrelik yapay kayak pisti yaptık. Bu malzeme ile böylece yaz kış gerçek kayak hissi verdireceğiz" dedi. Şu anda faaliyete geçen piste gerçek pistlerde olduğu gibi teleferikle inildiğini aktaran Mahmut Sefa Çelik, böylece insanlar maddi anlamda ceplerinden çok para harcamadan hem de soğuk engeline takımadan çok bir süre kayak yapma imkanına kavuştuğunu söyledi. Marin Ankara'da yelken kulübü kuracaklarını burada çocukların yelken eğitimi alabileceklerini anlatan Çelik, eğitim içinde İstanbul Yelken Kulübü'yle anlaştıklarını belirtti.


Türkiye'de birkaç ormanlık alanda bulunan Macera Parkı'nı ise 40'a yakın oyun modülüyle projeye koyduklarını anlatan Çelik, "İşletmeye açıldığında, çocukların yanı sıra şirketlerde motivasyon amaçlı olarak Macera Parkı'dan faydalanabilecek" dedi. İçinde iki tane kapalı havuz, spa ve fitnesin bulunduğu alanın 4 bin metrekarenin üzerinde olduğunu anlatan Mahmut Sefa Çelik, Alışveriş Cadde'sinde 70'e yakın ticari ünitenin bulunduğunu söyledi. Çelik, bu ölçekte bir tesisin İstanbul'da sınırlı olduğunu Ankara'da ise bulunmadığını belirtti. Sinpaş olarak yaşam dizayn ettiklerini aktaran Çelik, "İsteseydik pek çok yerde olduğu gibi kutuları yan yana dizip konutları çok daha ucuza yapabilirdik. Ama o zaman buranın bir ruhu olmazdı. Amacımız bu ruhu oluşturmak. Yoksa gerisi demir beton ve çimento" dedi. Bu yatırımlarını karşılığını aldıklarını aktaran Çelik, şuan Ankara'da en fazla konut satan firma olduklarını ifade etti.


Göletler boşlatılıp başka bir şeye dönüştürülmedi


Mahmut Sefa Çelik, projelerinde su ögesini çok yoğun kullandıkları yönündeki eleştirilere de cevap verdi. Çelik, "Lagün projesinde yaptığımız biyolojik gölet ödül aldı. Göletleri site yöneticilerine teslim ediyoruz. Hiçbir yerde şikâyet unsuru olup da göletler boşaltılıp yerine bahçe yapan olmadı. Bu göletlere zaten 1000-2000 konutluk projeler bakıyor ve bakım maliyetleri çok makul düzeyde. Neredeyse buharlaşma dışında su kayıpları da çok az" dedi.


Daire fiyatları 258 bin liradan başlıyor


Marin Ankara'da satışa çıkan 978 konutun üçte birini sattıklarını belirten Çelik, 40 farklı tipte dairenin yer aldığı projede, herkesin bütçesine ve isteğine uygun daire tipleri bulunduğunu söyledi. Altınoran'da ise bitmiş taşınabilir daireler olduğunu aktaran Çelik, "Altınoran ve Marina Ankara'da en ucuz daire fiyatı 258 bin TL'den başlayıp, 600 bin TL gibi bir rakamlada 150 metrekare büyüklüğünde bir daireye sahip olabilirler" diye konuştu.


Dünya 


Geri Dön