28 / 03 / 2024

Sinpaş GYO, Ankara'da 3, Bomonti'de 1 proje yapacak!

 Sinpaş GYO, Ankara'da 3, Bomonti'de 1 proje yapacak!

Gökdelenlere odaklanan Sinpaş GYO, İstanbul'da Bomonti'nin yanı sıra Ankara'da üç projeyle dört dev kulenin temelini atacak. Şirket yıl sonuna kadar 5 bin konutu teslim edecek



Bugüne kadar geniş arazilerle yatay konutlar yapan Sinpaş GYO, artık dikey projelere odaklanacak. Özellikle de şehir merkezinde sahip oldukları değerli arazilerde gökdelen projeleri gerçekleştireceklerini söyleyen Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Kaya, İstanbul ve Ankara'da bu yıldan itibaren dikey projelere odaklanacaklarını söyledi. Kaya, İstanbul'da Bomonti Time Residence,  Ankara  Oran'da The First Residence ve İncek Life, Büyük Esat'ta ise adı henüz belli olmayan gökdelen projesi olmak üzere toplam 4 yüksek binayla bu alana adım atacaklarını anlattı. Bunun için uzman bir kadro oluşturduklarını söyleyen Kaya, "Bu kadro aynı zamanda Türkiye'de henüz olmayan yüksek bina yönetmeliğini de hazırlıyor" dedi. Kaya, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kandilli Rasathanesi'nden İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Nuray Aydınoğlu, İTÜ'den Prof. Dr. Erkan Özer, gibi konusunda uzman isimlerin bu kurulda yer aldığını söyledi.Kaya, Türkiye'nin yüksek yapılarda hâlâ deprem ve rüzgâr yönetmeliğinin bulunmadığını da hatırlatarak bu ekibin bir yönetmelik hazırlayarak yetkili mercilere sunacağını da kaydetti. 


GÖKYÜZÜNE MAHALLE 

Yüksek yapılarda farklı mimari örnekler sergileyeceklerini söyleyen Kaya, "Örneğin Bomonti Time, kuleden oluşuyor. 52 katlı ve 195 metre yüksekliğindeki binanın 152'nci metresinde iki kule birbirine bağlanıyor. Binada Gökyüzü Mahallesi konsepti de yaratağız" dedi. Kaya, Ankara'da Çankaya- Oran'da yapacakları ilk dikey proje olan The First Residence'ın da 201 metre olacağını söyledi. 


YILSONUNDA 5 BİN KONUT TESLİM

Sinpaş GYO Kurumsal İletişim ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Barış Ekinci, yıl sonuna kadar 5 projede toplam 5 bin konut teslim edeceklerini söyledi. Sinpaş GYO'nun Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Özkan Öztürk ise 2 bin 796 konutluk Bosphorus City projesinde 120'sinin, bin 200 konutluk İstanbul Sarayları projesinde ise 350'sinin konutun satışının devam ettiğini hatırlattı. 

Sabah/Dilek Taş


Geri Dön