29 / 03 / 2024

Sinpaş GYO konsolide finansal durum tablosu!

Sinpaş GYO konsolide finansal durum tablosu!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Türk Ticaret Kanunu'nun 376. maddesi karşısındaki durumu hakkında açıklama yaptı...



Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) şirketin Türk Ticaret Kanunu'nun 376. maddesi karşısındaki durumu hakkında açıklama yaptı.

Sinpaş GYO'nun KAP açıklaması: 
Şirketimizin Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yürürlüğe konulmuş olan Türkiye Muhasebe Standartları / Türkiye Finansal Raporlama Standartları'ne göre hazırlanan 31.12.2018 tarihli konsolide finansal tablolarında Şirketimizin özsermayesi 350.563.705 TL, sermaye ve kanuni yedek akçeler toplamı ise 982.048.805 TL'dir. Bu suretle sermaye ve kanuni yedek akçeler toplamının yarısından fazlası (%64,3) karşılıksız kalmış gözükmektedir.
  
Türk Ticaret Kanunu'nun ("TTK") 376 ncı maddesinin birinci fıkrasında "Son yıllık bilançodan, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının yarısının zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı anlaşılırsa, yönetim kurulu, genel kurulu hemen toplantıya çağırır ve bu genel kurula uygun gördüğü iyileştirici önlemleri sunar." hükmü yer almaktadır. Diğer yandan Ticaret Bakanlığı'nın 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 376 ncı Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ'inin ("Tebliğ") Geçici 1. maddesinde "1/1/2023 tarihine kadar, Kanunun 376 ncı maddesi kapsamında sermaye kaybı veya borca batık olma durumuna ilişkin yapılan hesaplamalarda, henüz ifa edilmemiş yabancı para cinsi yükümlülüklerden doğan kur farkı zararları dikkate alınmayabilir." denilmektedir. Ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu'nun 04/10/2018 tarih ve 49/1126 sayılı kararı ile, söz konusu Tebliğ hükümlerinin halka açık anonim ortaklıkların TTK'nın 376. maddesine ilişkin değerlendirmelerinde de uygulanacağı kamuoyuna duyurulmuştur.
  
Tebliğ'in Geçici 1. maddesi de dikkate alınarak, TTK'nın 376. maddesi kapsamında hazırlanan mali tablolarımız ekte yer almaktadır. Söz konusu mali tablolara göre Şirketimizin özsermaye tutarı sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamını fazlasıyla karşılamaktadır.

Saygılarımızla kamuoyunun bilgisine arz ederiz.

 

Dosya için tıklayın


Geri Dön