25 / 04 / 2024

Sinpaş GYO, Mourinho ile borsada yüzde 35 prim yaptı!

Sinpaş GYO, Mourinho ile borsada yüzde 35 prim yaptı!

Sinpaş GYO'nun ciddi bir yabancı fon hissedarı olduğunu belirten Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, "O hissedarlar Mourinho ile birlikte hisselerimizi daha dikkatli izlemeye başladılar" dedi



Sinpaş GYO'nun ciddi bir yabancı fon hissedarı olduğunu belirten Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, "O hissedarlar
Mourinho ile birlikte hisselerimizi daha dikkatli izlemeye başladılar. Yılbaşından bu yana Sinpaş'ın hisseleri yüzde 35 pirim yaptı" dedi.

Halen üretimde 7 bin konutları bulunduğunu, bunun 5 binin satıldığını aktaran Çelik, Ankara'ya bu yıl iki projeyle gideceklerini aktardı.
Çelik hem  Ankara  projelerini hem de yeni Bomonti projesini yine Jose Mourinho ile tanıtacaklarını söyledi.

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Amacımız sadece ev satmak değil, markamızı da konumlandırmak istiyoruz. Mourinho bu dönemde markanın bilinirliğiyle ilgili olarak markaya değer katan en önemli unsur oldu" dedi. Sinpaş'ın yabancıya konut satışı olmadığını ancak Sinpaş GYO halka açık olduğu için ciddi bir yabancı fon hissedarı olduğunu belirten Çelik, "O hissedarlar da Mourinho ile birlikte hisselerimizi daha dikkatli izlemeye başladılar. Böyle bir avantajı oldu. Yılbaşından bu yana Sinpaş'ın hisseleri yüzde 35 pirim yaptı" dedi.

Sinpaş GYO için 2011 yılının bir önceki yıla göre büyüme ile geçtiğini söyleyen Ömer Faruk Çelik, "Yaklaşık 1400 konut satıp 645 milyon TL gibi bir ciro yapıp 201 l'i 150 milyon gibi bir karla kapattık" dedi. Şu anda Bosphorus City, Lagün, Aqua City, İstanbul Sarayları ve Bursa gibi projelerin devam ettiğini aktaran Çelik, bunlara ilave olarak 2012'de yeni projelerinin devreye girdiğini kaydederek, "Bomonti devreye giriyor. Ankara İncek'te ve Dikmen'de Ankara projeler gelecek. Bunlar gelince biz de 1400 adetlerde kalamıyoruz. Piyasa ne olursa olsun biz bu satış adetlerini 1700-1900'lere taşımak zorundayız" dedi.

Kasım ayından bu yana hep krizin konuşulduğunu anlatan Çelik, "Ekonomistler, ekonomik kurmaylar, hazine tarafı, maliye tarafı ısrarla ekonominin daralacağını söylüyorlar. Çünkü geçen yıl ekonomi fazla büyüdü bu yıl daha az büyür dediler. Bu da bizim içimizi kararttı. Sonunda şuna vardık. Eğer ekonomi yüzde 4 büyüyecekse ben geçen yıl 100 ev satmışsam bu yıl 104 ev satarsam Türkiye büyümesiyle eş değer büyüme yakalamış oluruz. Ama biz Sinpaş'ın farkını ve inşaat sektörünün dinamiklerini koyup bu yıl yüzde 10-15 rahatlıkla büyürüz diye düşünüyoruz" dedi. "Ayrıca Sinpaş olarak yeni projeler yapıyoruz ve her zaman yeni projeler normalden daha fazla satış alır" diyen Çelik, "O yüzden bu projeler bizi 201 l'in üzerinde bir rakama taşıyacaktır" dedi.

ANKARA'YA 550 KONUTLUK YENİ PROJE İLE SU VE YEŞİLİ GÖTÜRECEK

Şu anda üretimde 7 bin konudan bulunduğunu bunun 5 binin satıldığını aktaran Çelik, 2 binin de satışının sürdüğünü belirtti. Ankara'ya bu yıl iki projeyle gideceklerini aktaran Çelik, bunlardan birinin İncek'te olacağını kaydederek şu bilgiyi verdi: "550 konutluk bir proje. İstanbul'daki Bosphorus'a benzeyen projede villa, rezidans, gökdelenlerin olduğu mix bir proje olacak. Yeşil alan ve gölet gibi Ankara'nın çok fazla bilmediği bir konsepti getiriyoruz."Bu projeden çok umutlu olduğunu ifade eden Çelik, Nisan'da projeyebaşlamayıdüşündüklerisöyledi.DiğerprojeniniseAnkaraDikmen'deolacağınıanlatanÇelik,"Projesitamamlandı.Ankara için çok özel bir rezidans kule olacak.Bu projenin eteklerinde de kent villalarım yapacağız. 550 daireli olacak. Ankara'ya toplam 1100 konutla gideceğiz" dedi. Çelik, iki projenin bütçesinin 600-700 milyon TL olacağını dile getirdi.

400 MİLYON DOLARLIK BOMONTİ PROJESİ MAYIS'TA BAŞLIYOR

Bomonti'deki projeye ilişkin de bilgi veren Ömer Faruk Çelik, Mayıs ayında da bu projeye başlayacaklarını söyledi. 550 konut olacağı bu projenin kat karşılığında yapılacağım anlatan Çelik, "Ağırlıkla konutlar olacak. Çok az da home ofis yer alacak. En üst katında ise Gentlemen Club yapılacak. 400 milyon dolarlık bir proje olacak" dedi. Çelik, hem Ankara'yı hem de bu projeyi Jose Mourinho ile tanıtacaklarını söyledi. Anadolu'daki yaptıkları projelere de değinen Ömer Faruk Çelik, Gaziantep ve Bursa gibi illerin modern projelerle yeni tanıştığını aktararak bu nedenle yeni modern projelere geçişin çok sorgulayarak gerçekleştiğini kaydetti. Bursa'da bunu yaşadıklarını anlatan Çelik, "Bursa'da maketten ev satarken önce çok iyi sattık, sonra durdu. Sonrasında sorguladığımızda İstanbul'da hiç yaşanmayan bir şey gördük. Bu proje yapılamaz dediler. Önce sizi yapın, biz gelip projeyi görelim ondan sonra almaya başlayalım dediler. Ne zamanki proje bitmeye yaklaştı, satışlar hareketlenmeye başladı. Şu anda yapılan etapların yüzde 60'ı satıldı. Fakat aynı dönemde İstanbul'da başladığımız Bosphorus Cit/Nin ise yüzde 98'ni sattık. Anadolu ile İstanbul arasında böyle bir fark var" dedi.

İstanbul Saraylan'nın yanında bir arazüeri olduğunu buraya proje geliştirdiklerini belirten Çelik, Ümraniye Çakmak'ta yeni bir arazileri olduğunu burada proje yapacaklarını söyledi.

Metrekare fiyatı 2500 TL altında olan konutları Eviya yapacak
Bugün kamuoyunda isimi duyulan birçok inşaat firmasının 2000 yılından sonra ortaya çıktığını kaydeden Çelik, "Öncesinde ise birçok firma geldi gitti. Her süreçte birileri vardı, birileri geldi gitti, ama bu sürecin hepsinden Sinpas vardı. Jose Mourinho da her takımda başarılı olmuş. Birtakımda başarılı olup diğerlerinde basarısız olmadı. Bu ise başladığından beri her dönemde başarılı olmuştur. Bizim markamızda en cok ev yapan en cok ev satan, en cok ciro yapan firma olmayı hic istemedi. Yaptığı isi iyi yapan ama sürekli aynı isi yapan firma olmak istedik. 0 yüzde 80'lerde, 90'larda vardık, 2000'lerde varız,

Yasam anlayışlarının bazen farklılıklar yaşandığını dile getiren Çelik, söyle devam etti: "İstanbul'da zengin birisi bahçeli bir evi sitede almayı tercih ederken, Bursa'da ise site yaşantısının dışında müstakil yasamak istiyor. Bu biraz da zenginliğini pek göstermek istememesinden kaynaklanıyor. Ama İstanbul'daki zengin adam ise aynı statüdeki insanlarla yasamak istiyor". Anadolu'da projeyi gelenlerin yüzde 30'unun ev aldığını dile getiren Çelik, İstanbul'da bu oranın daha az olduğunu inşallah bundan sonraki süreçte oluruz. Yani bizim için sürdürülebilir basarı neyse Jose Mourinho içinde öyle. Benim hayalim Sinpas'ın her yıl orta ve orta üstü segmentte 2 bin ev yapabilen satabilen ve 1 milyar liralık cirolara ulaşmak" dedi. Orta segmente daha fazla ulaşmak için Eviya Gayrimenkul kurduklarını söyleyen Çelik, böylece orada daha fazla proje yapacaklarını söyledi. Bu markayla metrekareleri 1800 TL ile 2 bin 500 TL arasındaki konut projelerini burada yapacaklarını anlatan Çelik, 2 bin 500 TL'nin üstündekilerini ise Sinpas GYO'nun yapacağını söyledi.

DÜNYA


Geri Dön