29 / 03 / 2024

Sinpaş Lagün'deki biyolojik gölet ekosistem oluşturuyor! 544 bin TL'ye!

Sinpaş Lagün'deki biyolojik gölet ekosistem oluşturuyor! 544 bin TL'ye!

Sinpaş Lagün, biyolojik gölet oluşumu, zengin bitki örtüsü, çevreyi ve doğal yaşamı koruyan yapısıyla diğer konut projelerinden ayrılıyor



Sinpaş  GYO'nun, su ve yeşille iç  içe bir tabiat harikası olan Phuket Adası Laguna bölgesindeki doğal Lagünlerden esinlenilerek hayata geçirdiği Lagün projesi, biyolojik gölet oluşumu, zengin bitki örtüsü, çevreyi ve doğal yaşamı koruyan yapısıyla diğer konut projelerinden ayrılıyor.

Su bitkileri, balıklar ve faydalı bakterilerle doğal suyu temizlemesi sağlanarak, kendi içinde bir ekosistem oluşturan Lagün projesindeki göletler doğal yaşamın bir parçası olarak tasarlandı. Türkiye'de ilk kez uygulanan ve  dünyada da bu büyüklükte benzeri olmayan Biyolojik Gölet projesi yaklaşık 25 Bin m2'lik bir alana sahip. 

Anadolu Yakası'nın  doğal yaşam merkezi Lagün ile Samandıra'da bir su coğrafyası oluşturan Sinpaş GYO,  ayrıcalıklarla dolu bir hayatı, güzel şehir İstanbul'da yaşamak isteyenler için bu projeyi tasarladı. Tayland Phuket Adaları'nda bulunan lagünleri Türkiye'de ilk kez yorumlayan Sinpaş GYO'nun Lagün Projesi biyolojik gölet sistemi ile bir ilke imza atıyor. 

Doğayı ve ekolojik yaşam zincirini insanların yaşama mekanına getiren, çevreyi ve doğal yaşantıyı koruyan Lagün'de, göletler biyolojik arıtma yöntemleri ile temiz tutuluyor. 

Lagün; su kenarı bitkileri ile birlikte yaklaşık 70 bin metrekarelik yeşil alana sahip. Zengin bitki örtüsü ile projede su dışındaki alanlarda 107 farklı türde bitki yer almaktadır. Gölet içerisindeki alanlarda ise bitkisel filtrasyonu sağlamak için 11 farklı su bitkisi toplamda ise yaklaşık 29.594 adet bitki türü bulunuyor. 

Etrafını çevreleyen konut yerleşimi ile Biyolojik Göletler; içinde su kenarı bitkileri, çevresinde gölet ile uyumlu olan ağaçlar, iskeleler, köprüler, ahşap deckler, taşlar, çakıllar, kayalar, fıskiyeler, balıklar, kuşlar, kurbağalar, kelebekler gibi canlıları ile hem doğal hem de mimari unsurların bir araya geldiği ekolojik bir yaşam alanı sunuyor. 

Evlerin mimarisi ile bahçelerdeki bitkisel düzenlemelerin uyum içinde olduğu Lagün'deki peyzaj, ilkbahar ve sonbahar renklerinin cümbüşünü yansıtan farklı bitki türleri kullanılarak yapıldı.

Tabiat aşıklarının keyifle yaşadığı Lagün projesinde, ev sahipleri açık ve kapalı manejlerde özel eğitmenler yardımıyla at binmenin keyfini çıkarırken, Zen Club'ta Fitness, yoga-dans, pilates, sauna ve açık yüzme havuzu aktivitelerinden faydalanabiliyor. 

Lagün Projesi,  müstakil villalar,  bahçeli ve teras evler olmak üzere büyüklükleri 209 metrekareden 749 metrekareye kadar değişen 5 farklı mimaride, 9 farklı büyüklükte ev tipinden oluşuyor. 515 konutun bulunduğu projede fiyat aralığı 544 bin TL ile 2 milyon 718 bin  TL arasında değişiyor. 

0216 311 40 93

www.sinpaslagun.com

[email protected]




Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Dünyada olmayan gölet Lagün'de

Sinpaş GYO'nun Phuket Adası'ndaki Laguna bölgesinden esinlenerek hayata geçirdiği Lagün projesi, biyolojik gölet oluşumu, zengin bitki örtüsü, çevreyi ve doğal yaşamı koruyan yapısıyla dikkat çekiyor.

Su bitkileri, balıklar ve faydalı bakterilerle doğal suyun temizlenmesi sağlanarak, kendi içinde bir ekosistem oluşturan Lagün projesindeki göletler doğal yaşamın bir parçası olarak tasarlandı.

29 bin 594 bitki türü var
Türkiye'de ilk kez uygulanan ve dünyada da bu büyüklükte benzeri olmayan Biyolojik Gölet projesi yaklaşık 25 Bin m2'lik bir alana sahip. Su kenarı bitkileri ile birlikte yaklaşık 70 bin metrekarelik yeşil alana sahip projede 107 farklı türde bitki yer almaktadır.

Gölet içerisindeki alanlarda ise bitkisel filtrasyonu sağlamak için 11 farklı su bitkisi toplamda ise yaklaşık 29 bin 594 adet bitki türü bulunuyor. 515 konutun bulunduğu projede fiyat aralığı 544 bin TL ile 2 milyon 718 bin TL arasında değişiyor.
Sabah/Emlak

 


Geri Dön