26 / 04 / 2024

Sinpaş Ülker'e ortak oldu

Sinpaş Ülker'e ortak oldu

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Ülker Grubu şirketi Yıldız Holding'in de payı bulunan Saf Gayrimenkul Geliştirme'nin yüzde 7,4'ünü 41.5 milyon dolara satın aldı.



Sinpaş tarafından dün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) yapılan açıklamada, Saf Gayrimenkul'e ait yüzde 7,4'lük hissenin Tivnikli Grubu'ndan satın alındığı belirtildi. Geçen yılın haziran ayında 785 milyon dolar değer üzerinden halka açılan Sinpaş GYO'nun şu anki piyasa değeri 125 milyon dolar (199.9 milyon YTL) seviyesinde bulunuyor. 50 bin YTL sermayesi bulunan Saf Gayrimenkul'un toplam değeri ise 560.8 milyon dolar civarında.

Acıbadem'de arsası var
HSBC Yatırım tarafından yapılan firma değerlemesinde Saf Gayrimenkul'ün toplam özsermaye değeri 694.5 milyon dolar olarak tespit edildi. Saf Gayrimenkul'ün İstanbul-Acıbadem'de sahip olduğu 129 bin 207 metrekare büyüklüğündeki arsada konut ve alışveriş merkezi birimlerinden oluşan karma bir proje gerçekleştirilmesi planlanıyor. Tasarım aşaması tamamlanan projede, 220 bin 678 metrekare satılabilir alana sahip 1.566 adet konut ve 91 bin 401 metrekare kiralanabilir alanı olan alışveriş merkezi bulunuyor.

Sinpaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, aynı zamanda Genel Müdürü de olduğu Saf Gayrimenkul'ün çok likit bir şirket olduğunu belirtti. Çelik, "Acıbadem'deki arsanın satılabilir ve kiralanabilir kısmı çok büyük. Şirketi iskontolu aldık. Acıbadem'deki projenin rezidans bölümlerinin satışı gelecek yılın nisan ayında başlayacak. Alış veriş merkezi kısmının da inşaatına başlanacak" dedi.

Yıldız Holding İş Geliştirme ve Ar-Ge Grup Başkanı Zeki Ziya Sözen, Akkök Grubu İcra Kurulu Üyesi Raif Ali Dinçkök ile Akkök Grubun Başkanı Mehmet Ali Berkman da Saf'ın Yönetim Kurulu Müşterek Üyeliği görevlerini yürütüyor. Saf'ta Sinpaş Yapı'nın yüzde 10,20, Avni Çelik'in yüzde 6,90, Sinpaş GYO'nun yüzde 7,4 ve Yıldız Holding'in yüzde 25 payı bulunuyor.

Referans

Geri Dön