26 / 04 / 2024

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ayda 2 bin 500 TL’ye ev sahibi olma imkanı!

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ayda 2 bin 500 TL’ye ev sahibi olma imkanı!

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ayda 2 bin 500 TL’ye ev sahibi olma imkanı sunuluyor. Peki Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı nasıl işliyor? Yapı Tasarruf Sandığı nedir? İşte Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ilgili merak edilen her şey...



Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile asgari ücretin yarısıyla yani ayda 2 bin 500 TL’ye ev sahibi olma imkanı sunuluyor. Bu kapsamda iki farklı sistemle ev sahibi olunabiliyor. Bunlardan biri Serbest Planlı Tasarruf Programı, diğeri ise Çekilişli Tasarruf Programı olarak belirlendi. 

Serbest Planlı Tasarruf Programı yönteminde, ev ya da araç almak isteyen kişiler, kendi belirledikleri taksit tutarı, peşinatlı ya da peşinatsız ve vadeye göre tasarruf planı oluşturuyor. Kişiler; faizsiz ve kredisiz şekilde evlerini ne zaman teslim alacağını da belirliyor. 

Çekilişli Tasarruf Programı sisteminde ise, ev almak isteyen kişilere, kendi belirledikleri taksit tutarı, peşinatlı ya da peşinatsız ve vadeye göre hazırladıkları plan kapsamında bir teslimat tarihi veriliyor. Yapı Sandığı Tasarrufu, teslimatı en geç bu tarihte gerçekleştiriyor. Fakat, plana uygun koşullar sağlanırsa teslimat hemen de yapılabiliyor. 

Çekiliş yönteminde, noter huzurunda sıra tespiti yapılarak üyelerin ev sahibi olması sağlanıyor. İlk taksitini ödemiş olsa dahi ilk aydan ev sahibi olma fırsatı yakalanabiliyor. 

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ayda 2 bin 500 TL’ye ev sahibi olma imkanı! 

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile 2 bin 500 TL aylık taksit ödemesi için 500 bin TL'ye, 5 bin TL aylık taksit ödemesi için ise 1 milyon TL'ye varan finansal destek sağlanıyor. 

Peşinat ya da ara ödeme zorunluluğu bulunmayan Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı kapsamında, ödeme planı kişilerin bütçesine ve tercihlerine göre oluşturuluyor. 

FAİZSİZ VE MASRAFSIZ EV SAHİBİ OLMA İMKANI

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile müşterilerden faiz ya da ilave masraf alınmıyor. Yapı Tasarruf Sandığı katılanların, satın almak istedikleri evin ve aracın resmi ekspertiz ücreti, satın alım sonrası zorunlu ev sigortası, kaskosunu ve resmi tapu harcını karşılanıyor. Müşteriler yalnızca hizmet bedeli ödüyor. 

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı kapsamında, Türkiye'nin 81 ilinde ev sahibi olma imkanı sunuluyor. Dikkat edilmesi gereken tek nokta, alınacak evin sözleşme ile belirlenen maddi değerde olması ve üzerinde herhangi bir ipotek, haciz bulunmaması oluyor. 

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ayda 2 bin 500 TL’ye ev sahibi olma imkanı! 

Yapı Tasarruf Sandığı ile sözleşme şartlarına göre değer biçilebilir, ipotek konulabilir üzerinde haciz veya ipotek bulunmayan, arsa hisseli, kat irtifaklı ya da kat mülkiyetli, iskanı çıkmamış her nevi konut alınabiliyor. 

120 AYA VARAN TAKSİT FIRSATI

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ev almak isteyen kişilere 20 aydan 120 aya kadar varan taksit imkanı sunuluyor. Sabit ve değişken taksit seçenekleri bulunan programda, buna da tasarruf sahibi karar veriyor. 

Yapı Tasarruf Sandığı'nda evini henüz teslim almamış kişilere, taksitleri değiştirme imkanı sunulurken; taksit ödemelerinde zorlanma durumlarında da taksit erteleme kolaylığı sunuluyor. Bu kapsamda, cezasız taksit erteleniyor ve sonrasında toplu ödeme yapmadan sıralı ödemelere devam edilebiliyor. Ancak taksit erteleme, daire tesliminden önce yapılabiliyor. 

Taksit ödemelerinin gecikmesi durumunda, Sinpaş Tasarruf Finansman A.Ş. yasal işlem başlatabiliyor ya da yeniden ödeme planı hazırlanabiliyor. 

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ayda 2 bin 500 TL’ye ev sahibi olma imkanı! 

Yapı Tasarruf Sandığı kapsamında farklı tasarruf yöntemleri sunuluyor. Bu nedenle taksit ödemeleri de üyelerin istediği zamanda başlıyor. Yine aynı şekilde belirlenen tasarruf yöntemine ve ödeme planına göre teslimat tarihi değişiklik gösteriyor. 

Evini teslim alanlara, kalan ödemeleri vadesinden önce yapma fırsatı sunuluyor. 

Banka borcu olmasının ve kredi notunun da önem arz etmediği Yapı Tasarruf Sandığı'nda, aynı tasarruf programındaki diğer kişiler taksitlerini aksatsa da programdaki kalan kişiler olumsuz olarak etkilenmiyor. 

EVİN DEĞERİ ARTARSA ÖDEME ARTAR MI? 

Serbest Planlı Tasarruf Programı’nda teslim tarihine kadar evin değerinin artmasına ilişkin durumlara karşı, planda yükseltme yapabilme imkanı da sunuluyor. 

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ayda 2 bin 500 TL’ye ev sahibi olma imkanı!

TAPU NE ZAMAN VERİLİYOR? 

Yapı Tasarruf Sandığı ile ev sahibi olan vatandaşların tapuları, teslimat tarihleri geldiğinde veriliyor. Sözleşme sahibi ile tapuyu alan kişinin aynı olması gerekiyor. 

Program kapsamında, sözleşme imzası ile tapu işlemi yapılmıyor. Yani evi taksitlere böldürdüğünüzde tapuyu hemen alamıyorsunuz. İpotek kaldırma işlemi de borç bitiminde yapılıyor. 

SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYANLAR DA EV SAHİBİ OLABİLİYOR 

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar da Yapı Tasarruf Sandığı ile ev sahibi olabiliyor. Ancak gerektiği takdirde, teslimat aşamasında gelirini belgeleyebilen bir kefil istenebiliyor. 

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ayda 2 bin 500 TL’ye ev sahibi olma imkanı!

EV ALMA HAKKI DEVREEDİLEBİLİR Mİ? 

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı'nda ev almaktan vazgeçenler için başkasına devretme hakkı tanınıyor. Ancak takas hakkı bulunmuyor. 

Projesinden ayrılmak isteyenler için, Sinpaş Tasarruf Finansman A.Ş. ile olan sözleşmesini feshedebiliyor. Ödemiş oldukları taksitleri, varsa peşinat ve ara ödemelerini de iade alma hakları bulunuyor.

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı kapsamında Sinpaş projelerinde yer alan konutların satışları yapılmıyor. 

Ayrıntılı bilgi için: http://www.sinpasyts.com/

Ev alacaklar dikkat! Sıfır faiz, 1375 lira aylık taksitle kredi desteği

Asgari ücretliler 75 metrekarelik bir ev almak için kaç ay çalışmalı? Ev alacaklar dikkat!

TOKİ taksitleri sabit mi? Ödemeler ne zaman başlayacak?


Geri Dön