19 / 04 / 2024

Şirince'deki eski yapılar restore edilecek!

Şirince'deki eski yapılar restore edilecek!

Şirince'de 'Sokak Sağlıklaştırma Projesi' hayata geçirilecek. Proje kapsamında Selçuk Şirince'deki halk ile buluşan kurum temsilcileri Şirince'deki eski yapıların restorasyonu ve yenileme çalışmalarında kimsenin tezgahı kapanmayacağını söyledi.




Selçuk Belediyesi ile  İzmir  Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile 'Sokak Sağlıklaştırma Projesi' hayata geçirilecek. Proje kapsamında Selçuk Şirince'deki halk ile buluşan kurum temsilcileri Şirince'deki eski yapıların restorasyonu ve yenileme çalışmalarında kimsenin tezgahı kapanmayacağını söyledi.


Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram hayata geçirilmesi planlanan proje öncesinde Şirince Mahallesi'nde bilgilendirme toplantısı yaptı. Esnaf ve turizmcilerin de katıldığı toplantıda konuşan İzmir Röleve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, projenin 2,5 ay içinde biteceğini, duvarları kırık, yıkık ve eskimiş yapıları yeniden restore etmek istediklerini, bütün bu çalışmaları tek renkte, tek güzergahta yapacaklarını ve esnafın bütün bunlar için para harcamayacağını aktardı. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı yapılan girişimlerin önemli bir adım olduğuna dikkat çekti. Şirince'de tezgahı olan esnafa "Hiç kimsenin tezgahı kapanmayacaktır" diyen Başkan Bakıcı, "Şirince'de yapılacak olan çalışmayla gelişigüzel, çarpık bir yapılaşma ortaya çıkmayacaktır. Daha derli toplu, daha düzenli tezgahlar, cepheler olacaktır. Bu çalışma Şirince'nin kıymetini daha fazla arttıracaktır. Sokak sağlıklaştırılması, cephe giydirmesi, çarşının düzenlenmesi ve üstünün kapatılması Şirince'ye bir düzen getirecek" dedi.



Şirince Belediyesi


Geri Dön