17 / 05 / 2024

Şirketler de kira göçüne katılıyor!

Şirketler de kira göçüne katılıyor!

İstanbul ve büyük şehirlerde yükselen kiralar hem işletmeleri hem de çalışanları taşınmaya zorluyor.  İşe alımlarda daha önce lokasyon tercihi yapılırken, işletmeler artan maliyetlerle mücadele edebilmek için operasyonlarında adres değişikliğine gidiyor.



Başta kira olmak üzere yüksek maliyetler iş hayatının bilançosunu da değiştiriyor.

Yeni bir ekonomik belirsizlik yılına hazırlanan şirketler, bu süre zarfında stratejilerini ve maliyet pozisyonlarını yeniden düşünmeye başlıyor.

BloombergHT'de yer alan habere göre; KPMG Türkiye İnsan Kaynakları ve Değişim Yönetimi Direktörü Jan Erdem,  “Kiraların daha ucuz olduğu ofislerin tutulması veya ortak çalışma alanlarının kiralanması yönünde çözümler üretiliyor. Bazı şirketler, tek büyük bir merkez ofis yerine belirlediği stratejik bölgelerde küçük ofisler açarak operasyonel maliyetlerini azaltmayı hedefliyor” şeklinde konuştu.

Şirketlerin İstanbul'a taşınma imkanı olmadıkça potansiyel eleman almaktan çekindiklerini kaydeden Erdem, bazı sigorta şirketlerinin seçilen sektörlerde farklı lokasyonlardan deneme amaçlı eleman alımı yaptığını söyledi.

Erdem, “Şirketlerin bunu tercih etmesinin başka bir sebebi daralan yetenek havuzunun genişletilmesi. Tabii bu durum şirket içerisindeki işleyiş, çalışma şekli, ikili çalışan ilişkileri ve alışkanlıkların değişmesine de yol açacaktır” dedi.


Geri Dön