27 / 04 / 2024

Şırnak'ın yeniden inşası için 3 milyar lira!

Şırnak'ın yeniden inşası için 3 milyar lira!

Şırnak'ta terörün oluşturduğu hasarı ortadan kaldırmak için çalışmalar başlatıldı. Bölgenin yeniden inşası için 3 milyar lira harcandı.



Şırnak'ta Ahilik Haftası nedeniyle etkinlikler düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte konuşan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Şırnak'ın yeniden inşası için 3 milyar lira harcandığını söyledi. Aktaş, "Şırnak merkez ile Cizre, Silopi ve İdil ilçesinde çukur terörün oluşturduğu hasarı ortadan kaldırmak için devletimiz tam 3 milyar lira harcıyor" şeklinde konuştu.

Şırnak yeniden ayağa kaldırılıyor

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bölgede 35 yıldır devam eden bir ihanetin en büyük yıkımını yaşadıklarını belirten Aktaş, "Bir şekilde 35 yıldır bu memlekete, bu topraklarda insanımızın canını yakan, kanını döken, namusuna el uzatan, kutsal değerlere el uzatan, onları horlayan bu ihanet şebekesi PKK terör örgütü en sonunda hendek ve barikat terörü 2015 ve 2016 yıllarında evimizin sokaklarına kadar, hatta evlerine kadar girdi. İnsanlarımızın iş yerlerine kadar girdi. En sonunda o iş yerlerini, evlerini başımıza yıktı. Sizi işinizden, aşınızdan etti. Hala o sıkıntıyı biz yaşıyoruz. İnsanlar işlerini, tezgahlarını kaybetti. Bunun sebebi terör örgütüdür. Bunu çok iyi biliyoruz. Bunu yaşayarak gördünüz. Devletimiz, milletini, bayrağını ve vatanını seven Şırnaklılarla birlikte bu terör tehdidini kazıdık, attık. Çarşımızdan, pazarımızdan, ilimizden, ilçemizden ve köyümüzden attık. Ondan sonra yine bu milletin kaynaklarıyla, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradeyle buraya aktarılan kaynaklarla şehrimizi yeniden ayağa kaldırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeniden inşa için 3 milyar lira

Şehrin yeniden inşası için 3 milyar lira harcanacağını belirten Aktaş, "Şırnak merkez ile Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde çukur terörün oluşturduğu hasarı ortadan kaldırmak için devletimiz 3 milyar lira harcıyor. İnşallah bu çalışmalar yakın sürede bitecek ve bu tezgahlar tekrardan çalışacak. Sizden rica ediyorum, gelin bu şehrimize, huzurumuza sahip çıkalım. Bunu sadece askere, polise ve jandarmaya havale etmeyelim. Her birimiz kendi kulvarımızda sahip çıkalım. Bu şehri gerçek sahiplerine emanet edelim" dedi.


Geri Dön