18 / 04 / 2024

Şişecam Düzcam, 'Şeffaflığın Üstatları' ile bir araya geldi!

Şişecam Düzcam, 'Şeffaflığın Üstatları' ile bir araya geldi!

Türkiye’nin düzcamda lider markası Şişecam Düzcam, mimar, mühendis ve yapı sektörü yatırımcılarını The Marmara Esma Sultan’da “Şeffaflığın Üstatları” organizasyonunda ağırladı.



 Avrupa’nın 2’nci, dünyanın 5’inci büyük düzcam üreticisi Şişecam Düzcam, The Marmara Esma Sultan’da “Şeffaflığın Üstatları” etkinliğinde mimarları, cephe danışmanlarını, yatırımcıları ve cam sektörü temsilcilerini ağırladı. 11 sektör profesyoneli “Pecha Kucha” etkinliğinde hazırladıkları cam ile ilgili ilham verici sunumları izleyicilere aktardı.


Yaklaşık 350 yapı sektörü profesyonelinin katıldığı Şeffaflığın Üstatları etkinliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Şişecam Düzcam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu, yapı sektörü profesyonellerinin projelerinde temperlenebilir kaplamalı şeffaf cephe camlarının kullanımının hızla yaygınlaştığını belirterek, şunları söyledi: “Bugün burada yaşam alanlarımızı şekillendiren ve kentlere ruh veren şeffaflığın üstatlarıyla bir araya geldik. Hem çok şeffaf hem de doğal bir mekanda sizleri ağırlamak istedik. Konseptimizi de sizler ve bizler arasındaki bağı en iyi ifade edecek şekilde “ terrarium” olarak seçtik Bildiğiniz gibi terrarium özenle hazırlanan çok kıymetli bir emeği, zarif ve özel bir içeriği ve doğallığı temsil ediyor. Terrarium, bitkilerin ihtiyaç duyduğu doğal ışığı, nemi ve sıcaklığı sağlayacak camla korunmasıyla bitiriliyor. Tıpkı bitkiler gibi camın şeffaflığıyla daha çok doğal ışık alan mekanlarda öğrencilerin daha çabuk öğrenmesi, hastaların daha çabuk iyileşmesi, çalışanların daha verimli olması gibi... İnsanların da daha konforlu ve mutlu yaşaması mümkün oluyor.”


Etkinlikte, Şişecam Düzcam’ın temperlenebilir ürünlerinin hayat bulduğu prestijli projelerin yer aldığı Referans Projeler Kataloğu’nun tanıtımı da yapıldı. Katalogda, mimarların vazgeçilmez bir yapı malzemesi olan camın tasarıma olan katkısına ilişkin değerlendirmeleri de yer aldı.


Şeffaflığın Üstatları etkinliğinde Avcı Architects’in Kurucu Ortağı Selçuk Avcı, Axis Facade’in Ortağı Özgür Tuna, BT Mimarlık’ın Kurucusu Berna Tanverdi, CM Mimarlık’ın Kurucusu Cem Sorguç, Evrenol Architects’in Ortağı Tamer Tunbiş, Inter.National.Design’ın Kurucu Ortağı Arman Akdoğan, Öncüoğlu + ACP Mimarlık’ın Yönetim Kurulu Üyesi Önder Kaya, Priedemann Cephe Danışmanlığı Türkiye Genel Müdürü Kaan Kuran, Suyabatmaz Demirel Mimarlık Ortağı Hakan Demirel, Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Altuntaş ve Ünder Mimarlık Kurucusu Burak Ünder “Pecha Kucha” sunumu gerçekleştirdi.


Geri Dön