26 / 04 / 2024

Şişli'ye yeni sosyal kültürel tesis inşa edilecek!

Şişli'ye yeni sosyal kültürel tesis inşa edilecek!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2 yıl önce otel yapmak istediği Şişli Darülaceze binasının arkasındaki kıymetli arazi için son karar verildi. 




Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Şişli'deki 6 dönümlük araziye sosyal ve kültürel tesis yapılacak. Parselin altı da otopark olacak. Şişli'deki tarihi Darülaceze binasının hemen arkasında yer alan 6 bin 290 metrekarelik kuruma ait arazinin akıbeti belirlendi.

 

2005 tarihli planlarda “sağlık tesisi alanı” fonksiyonu verilen ve şu an açık otopark olarak kullanılan arazinin imarını değiştirmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Başkanlığı 2015 yılında İBB'ye başvuru yapmıştı. 

 

Tarihi binanın hemen arkasında İstanbul'un en değerli lokasyonlarından birinde yer alan arsaya 15 katlı otel ve özel hastane yapmak için yapılan başvuru İBB tarafından reddedilmişti. 

 

2 yıl sonra arazinin imar durumu tekrar İBB Meclisi'nde gündeme geldi. 12 Ocak tarihli İBB Meclis oturumunda arazinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olarak hizmet vermekte olan Darülaceze Başkanlığı hizmet alanının genişletilmesi için “Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı”na alınması talep edildi.
 


Geri Dön