20 / 04 / 2024

Şişli yeni kültür merkezi

Şişli yeni kültür merkezi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2 yıl önce otel yapmak istediği Şişli Darülaceze binasının arkasındaki kıymetli arazi için son karar verildi. 

Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları ve yeme içme alanları kiraya verilecek!

İstanbul İli Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları ve yeme içme alanları için kiralama ihalesi düzenliyor. Kiralama ihalesi 19 Aralık'ta yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığından duyuru! 127 personel alımı yapılacak! İşte şartlar ve detaylar!

Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni personel alımını duyurdu. Bakanlık 127 personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru için şartlar belli oldu. İşte detaylar!

İş arayanlar dikkat! Kültür Bakanlığı 171 personel alacak! Başvurular başladı, kaçırmayın!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 171 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Hangi illerde ve hangi pozisyonlarda personel alınacak? Hangi şartlar aranıyor? İşte detaylar...

İş arayanlara güzel haber geldi! Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alacak! Tarihleri kaçırmayın

Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni bir iş ilanı yayımladı. Resmi Gazete aracılığı ile yayımlanan ilana göre; personel eksiğinin önlenmesi için istenilen kriterleri karşılayan 14 sözleşmeli kamu personeli alacak. Peki başvurular nasıl yapılacak? Hangi kriterler aranıyor?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 149 personel alacak! İş arayanlar dikkat! Yazılı ve sözlü sınav yapılmayacak!

İş arayanların beklediği müjde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan geldi. Yapılan açıklama kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine 149 personel alınacağı belirtildi.

Selay Yurt İşletmeciliği Eğitim Ve Kültür Hizmetleri Limited Şirketi Mecidiyeköy Şubesi açıldı!

Selay Yurt İşletmeciliği Eğitim Ve Kültür Hizmetleri Limited Şirketi Mecidiyeköy Şubesi  Şişli’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Çelik tarafından açıldı. 

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm Merkezlerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31364 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yıldırım'a yeni kültür merkezi kazandırılacak!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Molla Fenârî'nin torunu Alim Alâeddin Ali Fenârî'nin Yıldırım’a miras bıraktığı 600 yıllık tarihi restore edilerek İncirli Kültür Merkezi olarak hizmete hizmete açılacak.

Yeni açılan Kağıthane Kültür Merkezi'nde 2.2 milyon TL'lik güçlendirme!

Kağıthane Belediyesi, 2019'da açılır açılmaz statik sorunlar yaşanan kültür merkezini acilen güçlendirdi. 42.6 milyon TL harcanarak yapılan yeni kültür merkezi için 2.2 milyon TL'lik güçlendirme çalışması yapılmasının kamu zararı yarattığını ileri süren Kağıthane Belediye Meclisi’nin İYİ Parti’li üy

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm Merkezlerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31213 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde İmar Planlarının Hazırlanması Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm  Merkezlerinde İmar Planlarının Hazırlanması ve Onaylanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31207 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin kaba inşaatının yüzde 85’i tamamlandı!

10 Şubat’ta temeli atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin inşaatı devam ediyor. Genel inşaatının yüzde 25’i, kaba inşaatının ise yüzde 85’i tamamlandığı Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız tarafından açıklandı.

Çankaya Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi açıldı!

Çankaya'nın en yeni kültür ve sanat merkezi Nazım Hikmet açıldı. Yeni açılan merkezde 7 ayrı dalda eğitim verilecek. Dersler 24 Haziran'da başlıyor.

Şişli yeni kültür merkezi Haberi

Şişli yeni kültür merkezi


Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Şişli'deki 6 dönümlük araziye sosyal ve kültürel tesis yapılacak. Parselin altı da otopark olacak. Şişli'deki tarihi Darülaceze binasının hemen arkasında yer alan 6 bin 290 metrekarelik kuruma ait arazinin akıbeti belirlendi.

2005 tarihli planlarda “sağlık tesisi alanı” fonksiyonu verilen ve şu an açık otopark olarak kullanılan arazinin imarını değiştirmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Başkanlığı 2015 yılında İBB'ye başvuru yapmıştı. 

Tarihi binanın hemen arkasında İstanbul'un en değerli lokasyonlarından birinde yer alan arsaya 15 katlı otel ve özel hastane yapmak için yapılan başvuru İBB tarafından reddedilmişti. 

2 yıl sonra arazinin imar durumu tekrar İBB Meclisi'nde gündeme geldi. 12 Ocak tarihli İBB Meclis oturumunda arazinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olarak hizmet vermekte olan...