19 / 04 / 2024

Yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin kaba inşaatının yüzde 85’i tamamlandı!

Yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin kaba inşaatının yüzde 85’i tamamlandı!

10 Şubat’ta temeli atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin inşaatı devam ediyor. Genel inşaatının yüzde 25’i, kaba inşaatının ise yüzde 85’i tamamlandığı Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız tarafından açıklandı.



Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, yeni Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) genel inşaatının yüzde 25'inin, kaba inşaatının ise yüzde 85'inin tamamlandığını açıkladı.

Anadolu Ajansı’ndan Hikmet Faruk Başer’in haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 10 Şubat 2019’da temeli atılan yeni AKM'nin yapımı sürüyor.

İlk AKM'nin mimarı olan Hayati Tabanlıoğlu'nun oğlu Mimar Murat Tabanlıoğlu'nun imzasını taşıyan merkezin inşaatında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Kültür kompleksi olarak planlanan Atatürk Kültür Merkezi’nde 13 katın yapımı tamamlandı. 5 bloktan oluşacak merkezde tiyatro ve opera salonlarının olduğu bölümün kaba işçiliği bitti. 

Yeni AKM'de olacak hareketli sahnenin yapımı sürdürülürken alt katlarda elektrik ve mekanik ince işler yapılıyor. 

800 kişinin çalıştığı AKM inşaatında 4 katlı kapalı otopark da tamamlandı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, yaptığı açıklamada, yeni AKM inşaatında çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini anlattı.

Başkan Yıldız, AKM'nin tamamlandığında dünyanın sayılı kültür ve sanat merkezlerinden biri olacağını aktararak; "Yeni AKM'nin genel inşaatının yüzde 25'i, kaba inşaatının ise yüzde 85'i tamamlandı." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yeni AKM inşaatını yakından takip ettiğini vurgulayan Başkan Yıldız, şu açıklamalarda bulundu:  

"Cumhurbaşkanımız yakın çevresine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında burada etkinlik sahnelemeyi düşündüklerini belirtti. İnşaat hızlı şekilde devam ediyor. Bölgemizde bulunduğu için buranın inşaatını yakından takip ediyoruz. Burası tamamlandığında Beyoğlu kültür sanat anlamında yeni bir mekan kazanacak. Bu mekan Taksim Meydanıyla bütünleştiğinde muhteşem görüntüsü insanları buraya çekecek. Burası gençlerin buluşma noktası olacak."

Yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin kaba inşaatının yüzde 85’i tamamlandı!


Geri Dön