28 / 03 / 2024

Atatürk Kültür Merkezi 2019'da bitirilecek!

Atatürk Kültür Merkezi 2019'da bitirilecek!

Yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk bakanı olan Mehmet Ersoy, Numan Kurtulmuş'tan görevi devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi'nin 2019'da tamamlanacağını söyledi.



Yeni sistemin ilk Kültür ve Turizm Bakanı olan Mehmet Ersoy, görevi Numan Kurtulmuş'tan devraldı. Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığında düzenlenen devir teslim töreninde konuştu.

Bakan Ersoy, turizm sektöründe dalgalı geçen 2016'nın ardından 2017'de hızlı bir çıkış döneminin yakalandığına belirterek, bundan dolayı Kurtulmuş ve tüm Bakanlık ekibine teşekkürlerini iletti.

2016'nın olumsuz sonuçlarının 2017'de telafi edileceğini vurgulayan Ersoy, "Açıkcası yeni dönem çok önemli. Niye önemli? Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığım görüşmede, kendisi bana turizm sektörünün bu dönemde öncelikli sektörlerden biri olacağını belirtti; hedefi de o şekilde koydu." diye konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yeni dönemdeki hedeflerden bahseden Ersoy, "Özellikle Türkiye'ye seyahat eden 'nitelikli turist' dediğimiz gelir grubu yüksek turistleri de hedefleyeceğiz. Yani sadece sayıyı artırmakla yetinmeyeceğiz, daha fazla para harcayan, konaklama dışı harcaması daha yüksek olan turistleri hedefleyeceğiz. Bu da tek başına Bakanlığımızca yapılacak bir çalışma olmayacak. Sektörün bütün temsilcileriyle ve sektör dışındaki yani turizm bölgelerindeki belediyeleri de belediye başkanlarından temizlik işçisine, esnaftan taksicisine sektörün ve sektör dışındaki bütün vatandaşlarımızı kapsayacak bir çalışma, kampanya, seferberlik şeklinde olacak" dedi.

En önemlisi AKM

Kültür alanında devam eden projelerin en önemlisinin Atatürk Kültür Merkezi (AKM) olduğunu söyleyen Ersoy, "İstanbul'daki Atatürk Kültür Merkezi Türkiye'nin bir prestij projesi olarak 2019 içerisinde bitirilecektir." dedi.


Geri Dön