17 / 04 / 2024

Yıldırım'a yeni kültür merkezi kazandırılacak!

Yıldırım'a yeni kültür merkezi kazandırılacak!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Molla Fenârî'nin torunu Alim Alâeddin Ali Fenârî'nin Yıldırım’a miras bıraktığı 600 yıllık tarihi restore edilerek İncirli Kültür Merkezi olarak hizmete hizmete açılacak.



Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ile birlikte bu ay içinde açılacağı düşünülen İncirli Kültür Merkezi’ndeki çalışmaları inceledi. Yıldırım Belediyesi'nde yer alan habere göre; Kültür Merkezi’nin atölyeleri, okuma salonu ve 5000 eserlik zengin bir kitap koleksiyonu ile bölgenin kültür-sanat gereksinimlerini karşılayacak bir buluşma noktası haline geleceğini anlatan Yılmaz, “Bölgemize yeni bir mekân kazandıracak olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Gençlerin kendilerini yetiştirmesi ve insanlığa faydalı bireyler olması için bizler çalışmaya devam ediyoruz. Onlara olan güvenimiz tam” diye konuştu. 

Yıldırım a yeni kültür merkezi kazandırılacak!

MERKEZDE YEŞİLAY İLE BİRLİKTE ORTAK ÇALIŞMA YAPILACAK

İncirli Kültür Merkezi’nin gelecek nesillerin donanımlı bir şekilde kazandırılması için hayata geçirilmesinin planlandığını anlatan Başkan Oktay Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: 

Yıldırım a yeni kültür merkezi kazandırılacak!

“Merkezimizde 70 kişinin faydalanabileceği bir çalışma alanı olacak. Bununla birlikte rahat oturma alanını da gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. Salgın süreci bitip her şey normal hale gelmeye başladığında gençlerimiz kendilerine sunulan bu hizmetlerden rahatça faydalanabilecekler. Burayı Büyükşehir Belediyemizden devraldığımızda öğrencilerimiz için bir okuma salonu kuracağımızı ifade etmiştik. Mini bir kütüphane kazandırdık. Bölgede oturan mahalle sakinlerimizin, çocuklarımızın rahatlıkla ulaşabileceği bir nokta burası. Tramvay güzergâhında olması da ulaşım açısından büyük avantaj. Burayı aynı zamanda bir Eğitim Danışmanlık Merkezi haline dönüştürüyoruz. Yeşilay ile birlikte burada birçok etkinliğe ve çalışmaya ortaklık edeceğiz. Yeşilay Bursa Şubesi'nin hizmetleri artık bu noktadan yürüyecek.”


Geri Dön