20 / 04 / 2024

Site yöneticisi nasıl olmalıdır?

Site yöneticisi nasıl olmalıdır?

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "site yöneticisinde olması gereken özellikler" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..



Öncelikle yönetici; İnsanları kullanarak işleri yaptıran veya yürüten kişidir. Bu kimseler kaynak ayırır karar verir ve belli amaçlar doğrultusunda başkalarının etkinliklerini yönlendirir. Yöneticiler işlerini bilinçli bir şekilde yürütürler.

 

Yöneticilerin sahip olması gereken fonksiyonlar, bilgiler ve beceriler nelerdir ? 


1.    Planlama: Sitenin amaçlarını belirleme ve planlar yapma.


2.    Organizasyon: Ne tür işlerin yapılacağı bunların kimin yapacağı ve işlerin ne şekilde gruplanacağı sorularına cevap vererek organize etmek.


3.    Liderlik: Çalışanları güdüleyip yani bir anlamda yönlendirip, en uygun iletişim kararları ile yönetme, sorunları çözme.


4.    Kontrol: Site içindeki faaliyetleri gözleyerek planlanan biçimde izlemek aksayan ve başarılı gitmeyen işler için düzeltici önlemler almak.


5.    Teknik Bilgi: Yöneticinin işini yürütürken sahip olması gereken bir özelliktir. Bu bilgi bazı eğitim kanalları ile kazanılır bazıları da bu bilgiyi iş sırasında kazanarak geliştirirler.


6.    İnsanla İlgili Bilgi: İnsanla ilgili bilgi yapısı insanı güdülemek, anlamak, onlarla çalışmak, toplu yaşamayı bilmek ile ilgili bilgilerdir. 


7.    Kavrama: Kavrama ile ilgili bilgi yapısına gelince yöneticilerin zeka yapısı açısından karmaşık olayların tasnifi, teşhisi ve çözümleyici bir beceriye gereksinimini ifade eder. Örneğin; Acil karar bekleyen durumlarda sorunlara hemen çözümler getirilmesi, tespitler yapması, alternatifleri düşünmesi ve en iyi çözümü bulması gerekir.

 

Kısacası yönetici planlar, organize eder, yürütür veya liderlik eder son olarak kontrol eder.


İşte bu tanımlara, fonksiyonlara ve bilgiye sahip olan bir yönetici tarafından mı sitenizin yönetilmesini istersiniz yoksa sadece yönetici olsun da kim olursa olsun mantığıyla mı yönetilmek istersiniz ? 


İkinci şıktaki mantıkla yönetilen sitelerdeki sorunlar öyle büyük boyutlara ulaşmıştır ki içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Bu durumdan kurtulmanın tek yolu da ya birinci şıktaki gibi bir yönetici seçmek yada profesyonel destek almaktır. 

 


Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat
 

 

Sitelerdeki mesai sorunu!


Geri Dön