26 / 04 / 2024

Site yönetimi hangi yapılarda zorunlu?

Site yönetimi hangi yapılarda zorunlu?

Site yönetimi, tüm sitenin ortak alanlarının bakım, onarım ve tadilat işleri ile ilgileniyor. Site yönetimi kat malikleri arasından seçiliyor. Peki, site yönetimi hangi yapılarda zorunlu?



Site yönetimi hangi yapılarda zorunlu?

Sitenin kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlıklar, kat malikleri kurulunca çözülüyor ve karara bağlanıyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre kat malikleri kurul toplantısı  yılda en bir kez yapılması gerekiyor. Bu toplantılarda karar alınabilmesi için yeter sayısına ulaşmak gerekiyor.


Düzenlenen kat malikleri genel kurul toplantılarına, kat maliklerinin katılım göstermesi gerekiyor. Site yönetimi toplantılarında  konuşulan her konunun, kat maliklerinin görüşleri ve fikirlerini site yöneticisinin toplantı tutanağına işlemesi gerekiyor.


Aynı zamanda malikler  tarafından alınan kararların genel kurul karar defterine geçirilmesi ve noterde tasdik edilmesi gerekiyor. Peki, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda zorunlu olan site yönetimi hangi yapılar için zorunlu?


Site yönetimi hangi yapılarda kurulur?

İstenilen her yapı tarzında site yönetimi kurulacağı gibi Kat Mülkiyet Kanunu’nun 34.maddesi gereği 8 ya da daha fazla bağımsız bölüm olan yapılarda yönetici bulundurmak zorunlu olarak biliniyor. 


Apartman yönetiminde kiracının hakları nelerdir?



Öznur YASLI/Emlakulisi.com



Geri Dön