23 / 04 / 2024

Site yönetimlerinde iyi niyet!

Site yönetimlerinde iyi niyet!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimlerinde iyi niyet" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...



Siteler kat mülkiyet kanununa muhalif olamayacak şekilde hazırlanmış ve tapu idaresince şerh edilmiş yönetim planları çerçevesinde kat maliklerince yönetilir.


Yani; siteleri kişiler değil mevzuatlar yönetir; kişiler siteye ancak hizmet eder.


Mevzuatı sahaya indirecek olan da yetkili ve ilgili malik ve yöneticilerdir. Site yönetimlerinin tüzel kişiliği olmadığı gibi sahaya senaryolu hazırlanmış bir yönetim planı haricinde de mevzuatı yoktur.


Bu tip bir yönetim planına sahip site sayısı da çok azdır. Herhangi bir uyuşmazlık veya yönetim planına hatta kanuna muhalif uygulamalarda, bu yanlışın telafisinin adli süreci de çok uzun sürdüğünden, uygulama sürmekte ve dava bitmeden yönetim el değiştirmektedir.


Yani siteler mevzuatsızlıktan dolayı zaten sahipsiz iken bir de gizli ajandalı yöneticiler yüzünden de yetimdir.


32 yıldır site yönetimlerinde saha tecrübeli bir akademisyen olarak tespitim; bilgi-beceriden ziyade yöneticilerde aranacak en önemli hatta tek özellik iyi niyettir.


Gerisini biz profesyoneller danışmanlıkla sahaya yansıtır, giderde düşük aidat, hizmette yüksek kaliteyi sağlarız. Biz misyoner yetililer, yetkili vizyonerlerden, yöneticilerden yalnızca iyi niyet bekliyoruz ve bunu site yöneticilerini atama-seçimde yetkili olan kat maliklerinden özellikle rica ediyoruz.


www.konutsitesiyonetimi.com



Site yönetimlerinde seçim süreci!



Geri Dön