19 / 04 / 2024

Sitede güvenlik önlemleri nasıl alınır?

Sitede güvenlik önlemleri nasıl alınır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemizde bir hırsızlık olayı yaşandı. Bu olayda sitemizi koruyan güvenlik kuruluşunun ihmali olduğu görüşündeyiz. Bu konuda güvenlik kuruluşunun sorumluluğu nedir?' sorusunu yanıtladı.



Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Sitemizde bir hırsızlık olayı yaşandı. Bu olayda sitemizi koruyan güvenlik kuruluşunun ihmali olduğu görüşündeyiz. Bu konuda güvenlik kuruluşunun sorumluluğu nedir?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Sitede güvenlik önlemleri nasıl alınır?

Sitemizde bir hırsızlık olayı yaşandı. Bu olayda sitemizi koruyan güvenlik kuruluşunun ihmali olduğu görüşündeyiz. Bu konuda güvenlik kuruluşunun sorumluluğu nedir?

● M.Y.

İstanbul gibi nüfusu 20 milyona dayanmış bir şehirde benzer olayların olmaması düşünülemez. Nüfus kalabalığı suçların artması için bir unsur olduğu gibi işsizlik de önemli başka bir unsurdur. Dolayısıyla gerek hırsızlıkların ve gerekse diğer suçların önlenmesi için geniş önleyici tedbirlerin alınması şarttır. Elbette bunların içinde, suçu işleyenin yakalandığında bir saat sonra yine sokağa salınmaması önemlidir.


★ ★ ★ ★ ★

Geleyim okuyucumun durumuna. Bir sitede güvenlik önlemleri alınır, bu hususu güvenlik şirketleriyle birlikte organize eden site yönetimidir. İşte bu şartlar altında bir hırsızlık olayı yaşandıysa demek ki sitede bir güvenlik zaafı vardır ve bunun sorumlusu hem yönetim hem de güvenlik kuruluşudur. Bunun için mahkemece araştırma yapılır, bilirkişi raporu alınır ve kusur oranları belirlenir.

Yönetim tarafından yeterli tedbir alınmak üzere güvenlik kuruluşundan eleman ve teknik malzeme talep etmiş mi? Etmiş olmasına rağmen eksiklik var mı? Sitenin korunması için yeterli güvenlik elemanı sağlanmış mı, yoksa az para ödemek için yeterli güvenlik elemanı sağlanmamış mı?

Bunlara bakılır, tespit edilen duruma göre de kusur belirlenir ve zararın giderilmesi için yönetim kuruluna ve güvenlik kuruluşuna kusur oranına göre başvurulabilir. Yani anlaşılacağı gibi, bu iki yapı “Bizi ilgilendirmez” diyerek kenara çekilemez. Bu hatırlatmam üzerine de yöneticilerin site koruması ile ilgili durumu yeniden gözden geçirmelerinde menfaatleri vardır.


Geri Dön