20 / 04 / 2024

Sitedeki ısınma sorunu nasıl çözülür?

Sitedeki ısınma sorunu nasıl çözülür?

Posta yazarı Tamer Heper 'Isınmamız merkezi sistem kömürlü ancak biz ısınamıyoruz. Arzumuz kendi dairemizi kombi ile ısıtmak. Bunun için bir avukata başvurduk 5 bin lira istedi. Ben emekli biriyim, bu parayı ödeyemem. Bana ne tavsiye edersiniz?' sorusunu yanıtladı.




Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Dört bloklu bir sitede oturuyorum. Isınmamız merkezi sistem kömürlü ancak biz ısınamıyoruz. İlave ısıtıcı yakıyoruz. Şikayetimizi dinleyen yok. Buna karşın sığınağa kalorifer peteği döşendi. Arzumuz kendi dairemizi kombi ile ısıtmak. Bunun için bir avukata başvurduk 5 bin lira istedi. Ben emekli biriyim, bu parayı ödeyemem. Bana ne tavsiye edersiniz?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Sitedeki ısınma sorunu nasıl çözülür?


Dört bloklu bir sitede oturuyorum. Isınmamız merkezi sistem kömürlü ancak biz ısınamıyoruz. İlave ısıtıcı yakıyoruz. Şikayetimizi dinleyen yok. Buna karşın sığınağa kalorifer peteği döşendi. Arzumuz kendi dairemizi kombi ile ısıtmak. Bunun için bir avukata başvurduk 5 bin lira istedi. Ben emekli biriyim, bu parayı ödeyemem. Bana ne tavsiye edersiniz? l N.Ü.

***

Okuyucumun problemi elbette ki önemli. Herkes evinde huzur içinde oturmak ister. Isınma da önemli problemlerden biridir. Ancak ısınamama problemi bir nedene bağlanamaz. Bu husus önce mahallinde konunun bilirkişisi tarafından incelenmeli ve ısınmama nedeni tespit edildikten sonra bir çözüm üretilmelidir. Tahmin ediyorum mesele kömürle ısınma meselesi değil.

Böyle olsaydı diğer katlardan da şikayet gelirdi. Geliyorum kombi meselesine. Bir sitede belli bir sistemle ısıtılma yapılıyorsa, bir kişi tek başına bu sistemden ayrılamaz. Diyelim ki kendi katını sistemden ayırdı ve kendi imkanları ile ısınmaya başladı. Bu durumda hem kendi imkanları ile ısınması için masraf yapacak hem de genel ısınma masrafına katılacak. Bu hiç de cazip değil.

***

Sığınağa kalorifer peteği döşenmesi konusunda ise binalarda ısınma sistemi için ayrı bir proje vardır sistem bu tasdikli projeye göre kurulur. Şayet bu projeye aykırı bir sistem döşenmişse, kaldırılarak projeye uygun hale getirilmesi istenir. Bu hususta okuyucumun bakacağı şey, tasdikli projedir. Isınamaması ile ilgili konuda da nedeni incelenmeden çözüm önerilmez ama tek başına kombi kullanması mantıklı bir çözüm değildir.

Avukatın 5 bin lira istemesi konusunda ise bu her avukat için geçerli net bir rakam değildir. Bu iş karşılıklı pazarlık yapmaya tabidir. Okuyucuma konuyu hukuki yola sokmak istediğinde başka meslektaşlarla da görüşmesini, kendisine en uygun teklifi yapan meslektaşımla çalışmasını öneririm.


Geri Dön