28 / 03 / 2024

Sivas Aquapark projesi 18 Ocak'ta açılacak!

Sivas Aquapark projesi 18 Ocak'ta açılacak!

Sıcak Çermiği bir ‘Termal Kent’ olarak yapılandırmayı planlayan Sivas Belediyesi Aquapark projesini 18 Ocak'ta hizmete açıyor.



 

Sıcak Çermiği bir ‘Termal Kent’ olarak yapılandırmayı planlayan Sivas Belediyesi bu kapsamda yatırımcıların önünü açarak iki termal tesisin bu bölgeye kazandırılmasını sağladı. 

Sivas Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu kapsamda belediye de yatırım yaparak aquapark projesinin inşaatına geçen yıl başlamıştı. İnşaat aşaması tamamlanan tesislerin inşaatında sona gelindi.

Bay ve bayan olmak üzere iki ayrı tesisi tek çatı altında birleştiren proje çalışmalarını yerinde denetleyen Sivas Belediye Başkanı Aydın, en azından birinci kısmın yarıyıl tatilinde hizmete açılması için müteahhit firma yetkililerine talimat verdi.

Başkan Aydın, “Sıcak çermik AQUAPARK başta olmak üzere spor kompleksimiz tamamlanma aşamasında. Biraz önce iç kısımlarını gezdik tabi burası simetrik iki bölümden oluşuyor. Bir tanesi bayanlar için bir diğeri erkekler için ikisi de aynı tam simetrik… Sivas’ta belki de İç Anadolu’da en büyük tesislerden bir tanesi… Tesiste son rötuşlar yapılıyor. Özellikle AQUAPARK çocuk oyun parkları hepsi birinde tamamlanmış, ikincisinde devam ediyor. Hedefimiz en azından bir tanesini 15 tatile kadar yani 18 Ocak’a kadar tamamlamak ve burayı vatandaşlarımızın kullanımına sunmak.” şeklinde konuştu.

Başkan Aydın, “Her yaşa hitap eden bir yatırım, çocuklar için yaşlılar için gençler için Sıcak Çermiğe Sivas turizmine çok ciddi katkı sunacak. Sivas’ın sosyal yaşamına katkı sunacak büyük bir yatırım, önemli bir yatırım… Tabi sezon itibariyle son kısımları bizi zorluyor ama birkaç gün içinde inşallah iç kısımları ısıtarak o çalışma ortamını da oluşturacağız. Ben kalan kısım da arkadaşlarımın özveriyle çalışacaklarını düşünüyorum, hedeflediğimiz tarihe burayı yetiştireceğiz.” dedi.


Geri Dön