26 / 04 / 2024

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'den işçilere ev müjdesi!

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'den işçilere ev müjdesi!

ÖZBELSAN şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "İşçi arkadaşların ev talebi vardı. Bu konuda da çalışmalara başladık, Milli Emlak'tan arsa konusunda talebimizi ilettik" dedi...



Sivas Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ÖZBELSAN şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında ilk kez toplu sözleşme imzalandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, yapamayacakları hiçbir işin sözünü vermediklerine dikkat çekti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ÖZBELSAN personelinin mesai talebi olduğunu ve bu konuda çalışmalara devam ettiklerini belirten Bilgin, "Yine bu dönemde sendika ziyaretinde işçi arkadaşların ev talebi vardı. Bu konuda da çalışmalara başladık, Milli Emlak'tan arsa konusunda talebimizi ilettik, önümüzdeki birkaç ay içerisinde arsa sorununu çözerek, gerekli adımları atarak bu dönem verdiğimiz sözü yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

İmzalanan sözleşmenin hayırlı olmasına dikkat çeken Bilgin, şöyle konuştu: 

"Temel amacımız işçilerimizin kendini güvende hissettiği, 'iyi ki Sivas Belediyesinde çalışıyorum, iyi ki ÖZBELSAN'da çalışıyorum' diyebileceği bir sözleşmeyi imzalamak, bunu da başardık. ÖZBELSAN işçileri arasındaki gelir adaletsizliğini gidererek sosyal yardımlarda ciddi iyileştirmeler yapıldı. Ayrıca yine bir ilke imza atılarak işçinin çalıştığı birim ve görevine göre de ek pirim uygulaması getirildi."

Sivas'ta arazi toplulaştırma kararı!


Geri Dön