25 / 04 / 2024

Sivas'a ikinci millet bahçesi müjdesi!

Sivas'a ikinci millet bahçesi müjdesi!

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, geçtiğimiz günlerde açılan Sivas Millet Bahçesi'nde konuştu. Bilgin, 27 Haziran Parkı ve eski Numune Hastanesinin olduğu alana ikinci millet bahçesi yapılacağını müjdeledi...



Sivas şehir protokolü millet bahçesinde sabah sporu yaptı, fidan dikti. 

Sivas Valisi Salih Ayhan, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve diğer il protokolü millet bahçesinde sabah sporu yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ayhan ve beraberindekiler daha sonra Sivas Millet Bahçesi'ne fidan ekti. 

Vali Ayhan, burada yaptığı konuşmada, Sivas Millet Bahçesi'nin açılışını video konferans yöntemiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiğini belirtti. 

Çok harikulade bir millet bahçesinin şehre kazandırıldığına dikkat çeken Ayhan, "Buranın birçok maddi ve manevi değeri var. Burası yıllarca Sivasspor'un başarıdan başarıya koşturduğu, milletin gönlünde, yüreğinde tezahür ettiği bir yerdi" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla millet bahçesindeki ağaçlandırma çalışmalarını artırdıklarını belirten Ayhan, "Hem ağaçlandırma talimatını yerine getirmek hem de güzel bir aktivite ile tanıtımını sağlamak amacıyla bir program yaptık" dedi.  

Sivas a ikinci millet bahçesi müjdesi!

Sivas Millet Bahçesi'ndeki otopark alanının da artırıldığını vurgulayan Ayhan, şöyle konuştu: 

"Milletimiz ve Sivasımız bir değer kazandı, çok harika bir millet bahçesi oldu. İki bine yakın büyük ağaç, 35 binin üzerinde küçük ağaç ile 53 bin 136 metrekare bir alanda müthiş bir millet bahçesi oldu. Kullanım şekli, fonksiyonuyla, ulaşım akslarıyla çok güzel bir millet bahçesi oldu. Bu değere sahip çıkalım, bu değeri itibarsızlaştırmayalım. Bu millete hizmet edenlerin de motivasyonunu düşürmeyelim."

Milletvekili Ekinci ise Sivas'ın en merkezi ve kıymetli bir alanda millet bahçesinin hizmete açıldığını dile getirdi.  

Bölge halkından parka gözü gibi bakmasını talep eden Ekinci, "Burası çok önemli bir yer, hemen karşısında hızlı tren istasyonumuz olacak. Sivas'a ilk gelen kişiler burayla karşılaşacaklar, o nedenle de devletimiz yaptı, milletimiz koruyacak" diye konuştu.

Millet bahçesindeki tüm eksikliklerin giderildiğine dikkat çeken başkan Bilgin de "İnşallah sabahtan gece saat 24.00'e kadar halkımızın hizmetine sunuyoruz. Sivas güzel bir eser kazandı, güzel bir değer kazandı" şeklinde konuştu.

Sivas Millet Bahçesi'nin ihale bedelinin yaklaşık 15 milyon olduğunu kaydeden Bilgin, "Yeri ile birlikte değerlendirdiğimizde 150 milyonluk bir değer. Burası Sivas'ın merkezinde nefes alacak, insanların vakit geçirebileceği bir alan olacak" dedi. 

Şehir merkezindeki 27 Haziran Parkı ve eski Numune Hastanesinin olduğu alana ikinci millet bahçesi inşa edileceğini müjdeleyen Bilgin, proje çalışmalarına başlandığını belirtti. 

Sivas Millet Bahçesi açıldı!


Geri Dön