24 / 04 / 2024

Mardin'e 5 yeni millet bahçesi müjdesi!

Mardin'e 5 yeni millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Mardin'e 5 yeni millet bahçesi müjdesi verdi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mardin Valiliğini ziyaret ederek önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Mardin'i korumayı ve gelecek nesillere aktarmayı planladıklarını söyledi.

Yatırımlarla ilgili bazı bilgiler veren Murat Kurum, "Eğitim, sanayi ve kültürel alanların ihyası kapsamında çevre şehircilik alanında da 10 milyar liralık yatırımımız var. Devam eden de birçok yatırımımız yine belediyelerimizle birlikte yürütülmektedir. Bugün de çok önemli kararlar aldık. Mali değerine baktığınızda yaklaşık 1 milyar lira tutarında gerek merkezimizde gerek ilçelerimizin tamamında birçok yatırımı yapma ve devam etme kararı aldık." dedi.

Şehirde toplamda 5 bin 51 konut inşa ettiklerini dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  TOKİ  ile sosyal konut projelerini sürdürdüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği tolpamda 50 bin ve 100 bin sosyal konut projesi kapsamında 222 milyon lira yatırım bedeline sahip 530 konut projesinin devam ettiğini dile getiren Murat Kurum, millet bahçeleriyle de ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Mardin e 5 yeni millet bahçesi müjdesi!

5 yeni millet bahçesi müjdesi

Bakan Murat Kurum sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Tüm Türkiye'de 81 ilimizde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefi ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda da Mardin'de toplam 400 bin metrekare alanda 5 millet bahçesi yapıyoruz. Birincisi Artuklu ilçemizde herkesin yürüyerek ulaşabileceği, içinde 7 gün 24 saat vakit geçirebileceği, mesire alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, millet kıraathanesi, kütüphanesiyle gençlerimizin, kadınlarımızın vakit geçirebileceği bir alanın inşasına yıl sonu itibarıyla başlayıp 2022 yılı içerisinde de tamamlayacağız. Midyat'ta da 13 Eylül'de ihalesini gerçekleştireceğimiz 27 bin metrekarelik bir millet bahçesi projemiz var. Nusaybin'de 99 bin metrekarelik alanda bir millet bahçesi yapıyoruz. Bu millet bahçemizi de inşallah yıl sonu ihalesini yapıp 2022 yılı içerisinde tamamlayacağız. Yeşilli ilçemizde daha önce içinde camimizin, yeşil alanlarımızın olduğu millet bahçesinin artık son safhaya geldik. Kızıltepe'de 140 bin metrekare alanda millet bahçesinin ihalesini yapıyor olacağız. Onu da 2022 yılı içerisinde tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ediyor olacağız."

 

Mardin e 5 yeni millet bahçesi müjdesi!

Murat Kurum, şunları dile getirdi:

"2023 yılına geldiğimizde bütün o tarihi yapıların eski haline kavuştuğu bir Mardin'i hep birlikte inşa etmiş olacağız. Nusaybin'de tarihi çarşılarımızın, sokak sağlıklaştırma projesi de devam ediyor. Proje kapsamında 5 milyon lira hibe ve kredi desteği vermek suretiyle Büyükşehir Belediyemizle birlikte süreci yürütüyoruz. Artuklu ilçesinde tarihi çarşıda 250 dükkanın restorasyon çalışması sürüyor. Bu çalışmaya 5 milyon lira hibe desteği sağladık. Buradaki çarşıları dükkanlarımızı aslına uygun bir şekilde yenilemek ve restorasyonunu yapmak suretiyle hem binalarımızı hem çarşılarımızı, hanlarımızı, hamamlarımızı yenileyerek Mardin'imizi inşallah aslına uygun haline getirecek adımlarımızı atıyor olacağız."

Mardindeki vatandaşların sosyal konut ihtiyaçlarını karşılayacakları bir proje için start verdiklerini dile getiren Kurum, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu kapsamda da 500 rezerv konutu TOKİ başkanlığımız eliyle inşallah üniversitemizle birlikte bir çalışma yapacağız ve bu çalışma çerçevesinde az katlı ve Mardin kültürünü yansıtacak bir projenin adımını atacağız. Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz ve çiftçilerimizin ecrimisille kullandıkları ancak Tarım ve Orman Bakanlığımızın desteklerinden de faydalanamadığı bir problemimiz var. Yaklaşık 6 bin çiftçimizi ilgilendiren bir sorun bu. Bu soruna ilişkin de artık çalışmalarımızda son safhaya geldik ve önümüzdeki hafta itibariyle tarım arazilerini hak sahiplerine rayiç bedelde yüzde 50 indirim yapmak suretiyle satışına başlıyoruz ve 6 bin çiftçimizi ilgilendiren bu problemi de ortadan kaldıracak adımlarımızı önümüzdeki hafta itibariyle atıyor olacağız."

Murat Kurum'dan Konya'ya millet bahçesi müjdesi!


Geri Dön