24 / 04 / 2024

Mersin'e 4 yeni millet bahçesi müjdesi!

Mersin'e 4 yeni millet bahçesi müjdesi!

Mersin yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Mersin'de de 4 millet bahçesi yapıyoruz ve yeşil alanlarımızı gençlerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza kazandırıyoruz" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mersin Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yerel seçim öncesinde duyurduğu 11 maddelik şehircilik manifestonun kentler için yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu dile getiren Murat Kurum, şunları söyledi:

"Bizlerin yol haritası oldu ve milletimizle paylaştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde medeniyetimizi yaşatan, çevreye saygılı şehirler hedefimizde kararlılıkla yürüyoruz. Dünyada hiçbir ülkeye nasip olmamış tarihi ve doğal kadim şehirlerimize, medeniyet değerlerimize sahip çıkıyor ve geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza yeniden ihya, inşa etmek üzere teslim ediyoruz. Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm diyoruz ve sosyal konutlarla birlikte son 20 yılda 2,5 milyon konutu yapıp vatandaşlarımıza teslim ettik. Mersin'de de kentsel dönüşüm en önemli önceliğimiz ve Akdeniz ilçemizde Çay Mahallesi ile  TOKİ  eliyle biliyorsunuz, '416 konut yapacağız' demiştik. Camisiyle, dükkanlarıyla, ticaret merkezleriyle konutlarımızı inşallah yıl sonu değerli kardeşlerimize teslim edeceğiz."

Mersin e 4 yeni millet bahçesi müjdesi!

Bugüne kadar Mersin ilinde yatırım değeri 2,5 milyar TL'ye ulaşan toplam 3 bin 900 sosyal konut projesi inşa ettiklerini ve milletin hizmetine sunduklarını dile getiren Bakan Kurum, yine yatırım değeri 941 milyon olan 945 konutun inşaatının son sürat sürdüğünü kaydetti.

Millet bahçesi projeleriyle ilgili de açıklama yapan Bakan Murat Kurum şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı '81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi' projemiz var. Bu çerçevede tam 397 millet bahçesi projelendirildi, 101'i de vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Mersin'de de 4 millet bahçesi yapıyoruz ve yeşil alanlarımızı gençlerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza kazandırıyoruz. Biliyorsunuz 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Mersin Millet Bahçesi'ni açtık ve hizmetinize sunmuştuk. İnşallah yeni millet bahçelerini de yapıp gençlerimize, çocuklarımıza armağan edeceğiz."

Bakan Murat Kurum, Mezitli ve Aydıncık ilçelerinde de millet bahçelerini hızlı bir biçimde tamamlayacaklarını kaydetti.

 

TOKİ'den 7 ile yeni millet bahçesi geliyor!


Geri Dön