20 / 04 / 2024

Sivas'ta ibretlik olay! Kansere yakalandı, cami inşaatına 500 bin lira bağışladı!

Sivas'ta ibretlik olay! Kansere yakalandı, cami inşaatına 500 bin lira bağışladı!

Sivas'ta ders olacak bir olay yaşandı. Gülbeyaz Topgül (68), isimli vatanfaş biriktirdiği 500 bin lira nakit parayı kentte yapımı süren Merkez Cami ve Külliyesi'ne bağışlamak için Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'e verdi.



Sivas merkezinde Mevlana Mahallesi Rüya Sokak'ta yaşayan Gülbeyaz Topgül, Kent Meydanı'nda inşaatına başlanan Merkez Camii ve Külliyesi'ne yardım etmeyi yaklaşık bir yıl önce niyet etti. Ancak yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle tedaviye başlayan ve geçen günlerde ameliyat olan Topgül bağışını teslim edemedi. Başkan Bilgin, Merkez Camii ve Külliyesi Yaptırma Yaşatma Dernek Başkanı Beşir Köksal ve muhasibi Ali Kılıç ile birlikte Gülbeyaz Topgül'ü evinde ziyaret etti. Topgül biriktirdiği para ile emekli maaşı ve dükkân kiralarını da birleştirerek 500 bin lira nakdi yardımı Başkan Bilgin'e teslim etti.

Sivas ta ibretlik olay! Kansere yakalandı, cami inşaatına 500 bin lira bağışladı!

"BANA DUA EDİN"

Hayırsever Gülbeyaz Topgül, "Allah hepinizden razı olsun. Yaklaşık bir yıl önce Sivas'ımızın merkezine bir cami yapılacağını duydum. Çorba da benim de tuzum olsun istedim, yardım yapabilmek için niyet ettim. Daha önce teslim edecektim ama araya rahatsızlığım girdi. Caminin de temelinin atılmasını bekledik. Çok şükür Rabbim ömür verdikçe yardım da bulunmaya da devam etmek istiyorum. Rabbim hayrımızı kabul eylesin inşallah, bana dua edin" ifadelerini kullandı.

Sivas ta ibretlik olay! Kansere yakalandı, cami inşaatına 500 bin lira bağışladı!

"İNSANOĞLU ÖLDÜĞÜ ZAMAN..."

Başkan Bilgin ise, hayrı için Topgül'e teşekkürlerini ileterek "Hadisi Şerif'te de buyrulduğu üzere 'İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır. Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat'. Rabbim sadaka-i cariyenizi kabul eylesin. Yardımına biz şahit olduk, Rabbim de kabul eylesin" diye konuştu ve parayı Merkez Camii ve Külliyesi Yaptırma Yaşatma Derneği Muhasibi Ali Kılıç'a makbuz karşılığında teslim etti.


Geri Dön