19 / 04 / 2024

Sivas Çayboyu Su Arıtma Tesisi açıldı!

Sivas Çayboyu Su Arıtma Tesisi açıldı!

Sivas'ta bulunun tüm evlerden tatlı su akmaya başladı. Yeni Nesil Teknoloji ile İçme Suyu Arıtma ve Terfi İstasyonu'nun hizmete açılışı ise bugün görkemli bir törenle Çayboyu Mahallesi Su Arıtma Tesisi'nde gerçekleştirildi.




Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın girişimleri sonucu tamamlanan içme suyu arıtma ve terfi istasyonu hizmete açıldı. Artık çeşmelerden su değil, sağlık akacak. Yapılan çalışmalar kısa sürede meyvesini verirken Sivas'ta bulunun tüm evlerden tatlı su akmaya başladı. Yeni Nesil Teknoloji ile İçme Suyu Arıtma ve Terfi İstasyonu'nun hizmete açılışı ise bugün görkemli bir törenle Çayboyu Mahallesi Su Arıtma Tesisi'nde gerçekleştirildi. 

Düzenlenen törene Vali Alim Barut, Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan, il protokolü, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Programın açış konuşmasını Sibeski Müdürü Ercan Ercanlı yaparken, tesis ve su arıtma konusunda teknik bilgiler verdi. Ercanlı, son olarak yapılan çalışmada büyük emeği bulunan Başkan Aydın ve ekibi başta olmak üzere açılışa katılan davetlilere teşekkür etti. 

Konuşmanın ardından davetlilere, Başkan Aydın'ın bu süreçte yaptığı çalışmaları anlatan kısa film gösterimi yapıldı. 

Filmin ardından Başkan Aydın. 

"Göreve gelirken yaptığımız çalışmalar kapsamında ilk yılımızda Sivas'ın yarısı içme suyuna kavuşmuştu ve seçim sürecinde söz vermiştik, sözümüzü tuttuk. Aıtık Sivas'ın tamamı tatlı suya kavuştu, bunun için Ağustos ayında klor sisteminden hipokloriir sistemine geçtik .«iLiHumr jsjjjJ'ü! W ve ekiplerimizin gayretli çalışmaları ile bugün bütün evlerde sağlıklı su akışı sağlandı." ifadesini kullandı. 

Başkan Aydın'ın ardından Milletvekili Ali Turan, "12 yıl önce Türkiye'nin tamamında her alanda sorun yaşanıyordu, bu sorunları hükümetlerimiz sayesinde tek tek çözdük ve bugünlere geldik. Bugün Sivas'ın içme suyu sorunu çözüldü, bunu yine Belediye Başkanımız gerçekleştirdi. 5 yıllık bir kayıp vardı Belediye Başkanımız Sami Aydın'ın fazla mesai yapması gerekiyordu ve bunu başardı. Kısa zamanda bunu gerçekleştirmek kolay değildir." dedi. 

Daha sonra söz alan Milletvekili Hilmi Bilgin de, "Çalışmalarla ilgili sunumda 4 Eylül Barajı'nın temellerinin 1984 yılında atılıp 2008 yılında tamamlandığını gördük. 

Bizden önceki dönem böyle bir dönemdi temel atılır, tamamlanması 30 yıl sürerdi. Bugün Kanak Barajı'nın temelini 2010 yılında atıp 2013 yılında kullanıma açtık. Bunu sağlamak bu kadrolar ile mümkün oluyor." diyerek tatlı suya kavuşan Sivas'a bu hizmeti getiren Başkan Aydın'a teşekkür etti. 

Son olarak söz alan Vali Âlim Barut da, "Su hayattır, dünyanın üçte ikisi su, vücudumuzun üçte ikisi su... Su bizim için büyük önem arz ediyor, bugün yapılan bu çalışmalar Sivas halkı için büyük önem arz ediyor, bunu başaran başta Başkan Aydın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. 

Konuşmaların ardından Terfi İstasyonu'nun açılışı okunan dualarla gerçekleştirilirken il protokolü tesisi gezme imkânı da buldu. 



Anayurt


Geri Dön