18 / 04 / 2024

Sivas OSB'de icradan 5.2 milyon TL'ye satılık fabrika!

Sivas OSB'de icradan 5.2 milyon TL'ye satılık fabrika!

Sivas 1. İcra Dairesi, Sivas Merkez'de bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikayı satışa çıkardı. Söz konusu fabrikanın toplam satış bedeli 5 milyon 273 bin 432 TL olarak belirlendi.



T.C. SİVAS 1. İCRA DAİRESİ 2008/3844 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Sivas ili, Merkez ilçesi,Uzuntepe Mah, 5954 ada, 1 parselde kayıtlı Bahçeli Makine ve Vinç Fabrikası cinsindeki taşınmaz Organize Sanayi bölgesinde Sivas Erzincan çevre yolu cephelidir. Yol, su, elektirik, telefon gibi altyapı tesisleri mevcuttur.Çevresinde çok sayıda kurulmuş ve kurulacak orta büyüklükte sanayi tesisi vardır.Arsa üzerinde 10 ana gurupta yapı bulunmaktadır. 1-Ana Fabrika Binası, 2-İdare Binası, 3-Merkezi Isıtma Binası, 4-Kesim Yeri Testere Binası, 5-Kesim Stok Holü, 6-Ham madde deposu 7-Test Binası 8-İşçi Banyoları 9-Danışma Binası 10-Ambar ve Paketleme Binası ayrıca taşınmazın mütemmim cüz olarak elektrik aksamı ve makine aksamı bir bütün olarak satılacaktır.(Elektrik aksamı ve makine aksamına ilişkin bilirkişi raporu dosyada mevcuttur.)Geometrik durumu yatay, 4 tarafı açık cephelidir.İl merkezine ve her yöne ulaşım kolaylığı vardır.Çevresinde aynı tip sanayi yapıları ve OSB, Erzincan-Erzurum karayolu, doğalgaz istasyon tesisleri, akaryakıt istasyonları, Oto Show plazaları, yeni konut alanları bulunmaktadır.Çarşı ve ticaret merkezi, Bankalar ve İl Vilayet Merkezinin bulunduğu bölgelere 8 km. Uzaklıktadır.Yıpranma oranı %25-32'dir. Her yapı kendi içinde sınıflandırılmıştır.

Adresi : Uzuntepe Mah., Erzurum-Erzincan çevreyolu No:198 SİVAS

Yüzölçümü : 33.367,82 metrekare 

Arsa Payı : -

İmar Durumu : İmar planı olan kadastro parselidir.(E=0,80; H=serbest; yola mesafe 25 mt. Komşu mesafesi: 10 mt.) 

Kıymeti : 5.273.432,71 TL.

KDV Oranı : %18

Kaydındaki Şerhler  : 1-36300 numaralı evrakı müsbiteye göre teferruat 2-29300-29301 numaralı evrakı müsbiteye göre teferruat 3-Mülkiyet intikalinin toprak ve tarım reformunun uygulanması açısından geçersiz sayılacağı şerhi 4-1944 numaralı evrakı müsbiteye göre tefarruat 5-05442 numaralı evrakı müsbiteye göre tefarruat 6-34403 numaralı evrakı müsbiteye göre teferruat

1. Satış Günü : 06/06/2016 günü 11:00 - 11:05 arası

2. Satış Günü : 11/07/2016 günü 11:00 - 11:05 arası

Satış Yeri : Sivas Adalet Sarayı 1.İcra Müdürlüğü Kalemi SİVAS


 Satış şartları :

 1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın  yirmi gün öncesinden,   artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci  günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.  Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,  rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını  ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

 2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,  1/2 tapu harcı ile  teslim masrafları  alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

 3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

 4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

 5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

 6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2008/3844 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.05/04/2016


Geri Dön