26 / 04 / 2024

Sivas'ta yapılacak stadın ismi değişmeyecek!

Sivas'ta yapılacak stadın ismi değişmeyecek!

TOKİ tarafından Sivas'ta yapılacak 25 bin kişilik stadın inşaat çalışmalarını inceleyen AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, 2014 Kasım ayında biteceğini belirttiği statın adının da 4 Eylül Stadı olacağını söyledi...




TOKİ tarafından Sivas'ta yapılacak 25 bin kişilik stat inşaatı devam ediyor. İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, stadın 2014 Kasım ayında biteceğini belirterek. 'Sivas Arena' olarak gündeme yansıyan stat adının da 4 Eylül Stadı olacağını söyledi. 


AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ile birlikte yapımı hızla devam eden 25 bin kişilik Sivas 4 Eylül Stadyumu'nun çalışmalannı yerinde inceledi. Betonarme calışmalannın yüzde 17 seviyesine geldiği belirtildi. Mayıs ayında temel atılmasının ardından inşaatın belli bir noktaya geldiğini kaydeden Milletvekili Hilmi Bilgin. "Planlanan süre olan 2014 Kasım ayı gibi inşallah biter. Yiğidolann da bildiği gibi bu tarihte stat bitecek." dedi. 


Stadın ismiyle ilgili tartışmalara da değinen Bilgin, stadın ismi konusunda her hangi bir değişikliğin söz konusıi'ölrriadlğınırraltını çizdi. 

Yeni yapılan 25 bin kişilik stadyum inşaatının ismi konusunda bakanlık, valilik, il müdürlüğü nezdinde bu konuda hiç bir şey gündeme gelmedini kaydeden Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Su anda kullandığımız stadyumun ismi 4 Eylül Stadyumu. İnşallah bu stat inşaatı bitip hizmete açıldığı zaman Sivas 4 Eylül Stadı olarak devam edecek. Çünkü 4 Eylül. Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından önemli bir tarih. Şuan ki kullandığımız isim Sivas 4 Eylül stadyumu bu inşaat bittikten sonra da isim olarak devam edecek." Öte yandan belirlenen tarihte bitirilmesi için işçi sayısının bayram sonrası iki katına çıkartılacağı öğrenildi.



Zaman 


Geri Dön