28 / 03 / 2024

Sivas'taki Selçuklu tarzı medrese inşaatı yıkılıyor!

Sivas'taki Selçuklu tarzı medrese inşaatı yıkılıyor!

Fetih İlim ve Araştırma Vakfı adına Kardeşler Mahallesi'nde 9 dönümlük arazi üzerine İsmailağa Cemaati'ne bağlı eğitim kurumu olarak hizmet vermek üzere 1992 yılında yapımına başlanan Selçuklu tarzı medrese inşaatının akıbeti belli oldu.



Fetih İlim ve Araştırma Vakfı adına Kardeşler Mahallesi'nde 9 dönümlük arazi üzerine İsmailağa Cemaati'ne bağlı eğitim kurumu olarak hizmet vermek üzere 1992 yılında yapımına başlanan Selçuklu tarzı medrese inşaatının akıbeti belli oldu. Medrese olarak faaliyet göstermek için yapılan inşaat, 28 Şubat’a takılınca tinerci mekânı oldu şimdide yıkımına başlandı.


Sivas'ta İsmailağa Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen vakıf tarafından 1992 yılında yapımına başlanan Selçuklu tarzı medrese inşaatı, 28 Şubat sürecine takılınca yarıda kalmıştı.


Yıllardır kaba inşaat halinde duran ve uçucu madde bağımlılarının mekânı haline dönüşen bina sonunda yıkılıyor.


Sivas'ta iş adamları Celal ve Zeki Cemal Özen tarafından satın alınan arsa üzerine Fetih İlim ve Araştırma Vakfı adına Kardeşler Mahallesi'nde 9 dönümlük arazi üzerine İsmailağa Cemaati'ne bağlı eğitim kurumu olarak hizmet vermek üzere, içerisinde medrese, cami ve müştemilatının bulunduğu külliye tarzı projenin yapımına başlanmıştı. 1992 yılında kardeş iş adamlarının babalarının adı olan 'Zekeriya Efendi Medresesi' adı altında başlatılan çalışma kapsamında, 3 katlı orta avlusu boş olarak tarihi Selçuklu medreseleri mimari yapısına uygun inşaat 28 Şubat sürecinde olumsuz etkilenmişti.


Dini temelli eğitim verme amacı ile planlanan, ancak yaşanan süreç nedeni ile askıda kalan projenin ardından boş haldeki inşaat, uçucu madde bağımlılarının kullandığı bir mekân haline dönüşmüştü. Sefalarca çeşitli konularda gündeme gelen binanın sonunda yıkımına başlandı.


Sivas Memleket


Geri Dön