20 / 04 / 2024

Sivritepe TOKİ Konutları sakinlerinin sorunları TBMM'de!

Sivritepe TOKİ Konutları sakinlerinin sorunları TBMM'de!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan Sivritepe TOKİ Konutları sakinlerinin sorunları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan Sivritepe  TOKİ  Konutları sakinlerinin sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Türkkan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

İYİ Parti'li Türkkan, ''Kocaeli Gölcük'teki Sivritepe TOKİ Konutları’nda oturanlar uzun zamandır sıkıntı yaşamaktadır. Devam eden pandemi süreci ve havaların soğumasına rağmen Gölcük Sivritepe TOKİ Konutlarında problemler devam etmekte, burada yaşayanlar mağdur edilmektedir. 541 hanenin yaşadığı konutlarda oturanlar, her ay 130 TL aidat ödemelerine rağmen evlerin birtakım eksikliklerinin hala giderilmediğinden, doğalgaz konusunda sorun yaşamaları nedeniyle isinamadıklarından ve özellikle çocuklarının ve yaşlıların bu nedenle hasta olduklarından yakınmaktadır. Vatandaşlar, sıkıntılarının çözülmesi noktasında muhatap bulamadıklarını da ifade etmektedir. Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soruları:

1-Kocaeli Gölcük'te 541 hanenin yaşadığı Sivritepe TOKİ Konutları’ndaki eksiklikler nelerdir, bu eksiklikler neden hala tam anlamıyla giderilmemiştir? 
2-Sivritepe TOKİ Konutları’nda doğalgaz konusunda yaşanan sıkıntı nedir, havaların soğumasına rağmen bu konudaki sıkıntı neden hala giderilmemiştir, tadilat neden daha önce yapılmamış ve bu zamana kadar yetiştirilememiştir? 
3-Sivritepe TOKİ Konutları’nda oturanlar sıkıntılarının çözümü noktasında neden muhatap bulamamaktadır, bu konuda sorumluluk kime aittir? 
4-Doğalgaz konusundaki sıkıntı tam anlamıyla ne zaman giderilecek, burada yaşayanlar evlerinde hangi tarihten itibaren ısınmak için doğalgazı sıkıntısız bir şekilde kullanabileceklerdir? 
5-Düzenli olarak aylık 130 TL aidat ödemelerine rağmen ödedikleri paranın karşılığını alamadıklarından yakınan ve hala sıkıntıları devam eden vatandaşların bu zamana kadar ödedikleri paranın iade edilmesi, eksiklikler tamamlanıncaya kadar aidat alınmaması düşünülmekte midir, vatandaşların bu konudaki mağduriyeti nasıl giderilecektir? 
6-Sivritepe TOKİ Konutları’ndaki bütün eksiklikler ne zaman tam anlamıyla tamamlanmış olacaktır? 


Geri Dön