18 / 04 / 2024

Gölbaşı TOKİ Konutları'nın ismi değişti!

Gölbaşı TOKİ Konutları'nın ismi değişti!

15 Temmuz darbe girişimi sırasında savaş uçakları tarafından bombalanan Özel Hareket Daire Başkanlığının bitişiğindeki Gölbaşı TOKİ Konutları bünyesindeki 300 konutluk sitenin adı, "15 Temmuz Şehitler Sitesi" olarak değiştirildi.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında savaş uçakları tarafından bombalanan Özel Hareket Daire Başkanlığının bitişiğindeki Gölbaşı  TOKİ  Konutları bünyesindeki 300 konutluk sitenin adı, "15 Temmuz Şehitler Sitesi" olarak değiştirildi. Sitenin Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Baktemur, darbe girişiminin yaşandığı gece F16'lardan atılan bombalarla şehit düşenlere minnettarlıklarının bir göstergesi olarak sitenin ismini değiştirme kararı aldıklarını söyledi. TOKİ bazında 10'a yakın şehitleri olduğunu belirten Baktemur, "O gün yaşanan olayları unutamıyoruz ve unutturmamamız lazım. 15 Temmuz Şehitler Sitesi, tıpkı 28 Şubatlar gibi bir sonraki nesillerin o geceyi unutmaması ve hala FETÖ'nün sempatizanları varsa onların bu tabelayı gördüklerinde 15 Temmuz gecesini hatırlamalarını ve onlara nasıl darbe yapıldığını görmeleri için bu ismi koyduk" dedi. Baktemur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özel Harekat Daire Başkanlığına en yakın olan site olmamız nedeniyle o gün yaşanan tüm olayları kendi sitemizde de hissettik. Atılan bombalar, o bombalar sonucu çıkan çığlık sesleri, çocukların, gençlerin, kadınların çığlık sesleri. O gün ne yapacağımızı şaşırdık, 'acaba ne oluyor' diye. Tabii bu arada televizyon kanallarını takip ettik. TRT'de yayının karartıldığını ve aynı zamanda orada bildirinin okunduğunu görünce şok olduk." 


SİTE SAKİNLERİ KARARI ONAYLADI 


Kendi sitelerinde 4, Gölbaşı TOKİ sitelerinin tamamında ise 10 şehit verildiğine değinen Baktemur, site yöneticileri ile toplanarak isim değişikliği yapılması konusunda toplantı yaptıklarını, bütün site sakinlerinin bu kararı onayladığını söyledi. Baktemur, şunları kaydetti: "Biz de bunun ardından hızlı bir şekilde tabelamızı yaptık ve diktik. 15 Temmuz Şehitler Sitesini her gördüğümüzde o geceyi ve çığlıkları hatırlıyoruz. Aynı zamanda milletin o gün FETÖ'ye ve onun dış güçlerine yapmış olduğu darbeyi de hatırlıyoruz. Darbe yapmak isteyenlerin bunu başaramayacağını gösterdik. Aynı zamanda bizler İslam ümmeti olarak, Türkiye Cumhuriyeti olarak diğer tüm İslam coğrafyalarına da örnek olduk. 

Halkın da silahsız bir şekilde tankların karşısında durabileceğini, gerekirse tankların altına yatabileceğini, namluların ucunda da durabileceğini gösterdik." 



Habertürk Ankara


Geri Dön