19 / 04 / 2024

Sofa Bahçeşehir'in imar planı iptal edildi!

Sofa Bahçeşehir'in imar planı iptal edildi!

İstanbul’un yükselen bölgelerinden biri olan Bahçeşehir’de yükselen Sofa Bahçeşehir'in de imar planı iptal edildi, geçtiğimiz aylarda Atmaca Grup'a satılan Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptali için açılan dava ise hala sürüyor.




İstanbul’un yükselen bölgelerinden biri olan Bahçeşehir’de art arda yükselen lüks inşaat projelerinden biri olan Sofa Bahçeşehir'in de imar planı iptal edildi. 


Bahçeşehir 2.kısım için 2012’de yapılan imar planı değişikliği ile parsellerde yer alan kreş alanı iptal edilerek park alanına alındı. Sağlık tesisi ve yeşil alanlar da iptal edilip emsal 0.50, yükseklik serbest bırakılarak imara açıldı. İtirazlar üzerine proje alanının kuzeyinde yeşil alan düzenlemesi yapıldı, yüksekliğe ise 2 kat sınırı getirildi.


Plan değişikliği aralarında Serdar Bayraktar ve Hakkı Sağlam’ın da aralarında bulunduğu CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerince yargıya taşındı, 2012 yılında açılan dava 3 yıl sonra sonuçlandı. 



Sofa Bahçeşehir'le ilgili mahkeme kararları:


Sofa Bahçeşehir in imar planı iptal edildi!


Sofa Bahçeşehir in imar planı iptal edildi!


Sofa Bahçeşehir in imar planı iptal edildi!


Gül İnşaat imzası ile Başakşehir Belediyesi'ne ait arazi üzerinde inşa edilen Sofa Bahçeşehir'de 120 konut ve 28 dükkan yer alıyor. Konutların 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon olarak tasarlandığı projede  çocuk oyun alanları, sinema salonu, eğlence merkezi, kafe, restoranlar, fitness merkezi, bisiklet parkuru gibi sosyal alanlar mevcut.


Bahçeşehir’de inşa edilen ve yoğunluğu artırdığı için tartışmalara yol açan KİPTAŞ’ın “Vaditepe” projesinin yükseldiği arazinin imar planı Haziran 2015 tarihinde iptal edilmişti. Geçtiğimiz aylarda Atmaca Grup'a satılan Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptali için açılan dava ise hala sürüyor.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön