23 / 04 / 2024

Söke'de yapılacak mezbaha için 3 Kasım'da ihale düzenlenecek!

Söke'de yapılacak mezbaha için 3 Kasım'da ihale düzenlenecek!

Söke'de Bağarası yolu üzerinde bulunan arıtma tesisi civarında yapılması planlanan mezbaha için, 3 Kasım Salı günü ihale düzenlenecek.



Söke'de Bağarası yolu üzerinde bulunan arıtma tesisi civarında yapılması planlanan mezbaha için, 3 Kasım Salı günü ihale düzenlenecek. İhaleyi kazanan, Belediye Meclisinin 13 Ekim'de aldığı karar doğrultusunda yapacağı mezbahayı 29 yıl süreyle işlettikten sonra Söke Belediyesi'ne devredecek. 


2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilecek olan ihalede. Söke Belediyesi'ne ait olan 485 ada, 113 ve 115 parselde bulunan arsaya yapılacak olan tesiste günde 70 büyükbaş. 160 küçükbaş hayvan kesimi gerçekleştirilmesi planlanıyor. Teknolojik ve modern şekilde yapılması planlanan tesislerin Söke Belediyesi'ne kira geliri de getirmesi düşünülüyor. 


Ticaret Odası Başkanlığı döneminden bu yana Söke'nin modern bir mezbaha tesisine sahip olması gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Süleyman Toyran, "Tesis Söke başta olmak üzere bölgeye büyük fayda sağlayacak. Sağlıklı ve modern koşullarda kesilecek hayvanlarının vatandaşa sunulması halk sağlığı açısından önemli. Mezbaha tesisiler konusunda ihale aşamasına geldik. İhalenin sonuçlanmasının ardından Sökemiz modern bir tesise kavuşacak" diye konuştu. 


Aydın Denge Gazetesi


Geri Dön